El comú estudia vies per millorar l'accés al mirador del Roc del Quer

La corporació ha recollit els suggeriments que li han fet arribar els ciutadans i està revisant amb l’equip d’arquitectes com implementar els canvis

El comú estudia vies per millorar l'accés al mirador del Roc del QuerFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú estudiarà les queixes que va fer l’Associació de Minusvàlids i Disminuïts d’Andorra (Amida) respecte a l’accessibilitat del mirador del Roc del Quer. La presidenta del col·lectiu, Agustina Grandvallet, va denunciar que la zona no està adaptada i no és accessible per a les persones que van en cadira de rodes ni les que tenen problemes de mobilitat o caminen amb dificultat. Segons van informar des de la corporació, el comú recollirà i analitzarà aquestes queixes per tal de veure com es poden implementar millores al nou atractiu turístic de la parròquia, obert des de principi de juliol. Fonts de la corporació van assegurar que el comú ja es troba en fase d’estudi de no tan sols aquestes observacions, sinó de totes les que els ciutadans els han fet arribar des que el mirador va obrir portes.

A més, van assenyalar que aquesta revisió s’està duent a terme juntament amb els arquitectes per examinar ben bé com donar-hi curs sobre el terreny. Amb tot, els canvis no es es plasmaran de manera immediata, sinó que es farà un balanç global de tots els suggeriments que han fet els usuaris i a partir d’aquí es decidirà quins són els més factibles. Les millores, d’aquesta manera, no es notaran a curt termini, sinó que s’emprendran previsiblement amb vista a l’any que ve, tot i que el mirador seguirà obert a l’hivern amb un horari diferent.

El cònsol menor, David Palmitjavila, ja va destacar que no es faria “cap intervenció ara perquè arribarà l’hivern”, però va posar de manifest que “la intenció és deixar-ho enllestit per a la propera temporada d’estiu”.

Palmitjavila va admetre que cal “arreglar l’entorn i fer-lo més accessible”, i va remarcar que s’han escoltat les propostes que han fet els visitants i a partir d’ara la idea és “anar materialitzant aquests inputs de la gent i ser el màxim de conservadors amb l’entorn”.

Un dels aspectes que encara manquen per enllestir al mirador és tota la instal·lació elèctrica. Un element que és indispensable per abordar totes les millores en matèria de seguretat. Després que aquest estiu es difongués la imatge d’un jove que va saltar la barana de seguretat de la passarel·la que flota al buit, l’equip de govern va anunciar que es planteja implantar càmeres de videovigilància a la zona per combatre bretolades o perseguir imprudències.

Des que es va inaugurar, aquest atractiu turístic ha arribat a rebre mig miler de visitants al dia.

tracking