Contactes amb Ponts i Foix per posar punts de càrrega de vehicles elèctrics

Astrié afirma que es facilitaran els trajectes cap a Tolosa i Barcelona

Contactes amb Ponts i Foix per posar punts de càrrega de vehicles elèctricsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els trajectes de llarg recorregut dels residents que utilitzen el vehicle elèctric es faran més fàcils a partir de l’any vinent. Segons va explicar ahir el conseller de Medi Ambient de la capital, David Astrié, s’han començat a fer contactes amb dues de les ciutats amb què estan agermanats per conèixer l’estratègia que segueixen per promoure la mobilitat sostenible. En aquest sentit, va indicar, les converses amb Foix i Ponts han estat positives i és que des de les dues localitats se’ls ha informat que en el pressupost del 2017 tenen previst destinar-hi una partida per instal·lar punts de càrrega de vehicles elèctrics. “Ens han comentat que els instal·laran durant el primer trimestre de l’any. Ens anirà molt bé perquè en trajectes fins a Barcelona o Tolosa es podrà fer parada i aprofitar per carregar els vehicles”, va indicar, tot subratllant que des del seu punt de vista la mobilitat elèctrica passa “per un moment molt dolç”.

Pel que fa a les accions previstes a la capital, va explicar que en un termini de dos mesos s’espera poder tenir enllestida la primera fase del carril bici que es vol habilitar a la parròquia. Un recorregut que ja s’utilitzarà aquest dissabte per dur a terme la 13a edició de la bicicletada que se celebra en el marc de la Setmana europea de la mobilitat sostenible i segura. Precisament, Astrié va explicar els contactes amb Ponts i Foix durant la roda de premsa de presentació de la Jornada de la mobilitat elèctrica, una iniciativa organitzada per l’Automòbil Club i patrocinada per FEDA, el comú d’Andorra la Vella i Crèdit An-dor­rà.

Conferències

Així doncs, la tercera Jornada de la mobilitat elèctrica que es farà els dies 16 i 17 de setembre presenta com a novetat la realització d’una jornada de conferències pedagògiques. D’aquesta manera les activitats començaran divendres amb un seguit de conferències que volen ajudar a resoldre els dubtes que els ciutadans puguin tenir sobre la mobilitat elèctrica. Els ponents seran l’alpinista i emprenedor Albert Bosch, que l’any passat va participar al Dakar amb un vehicle elèctric, els responsables de l’empresa Volta Motorbikes que fabrica motocicletes elèctriques, així com representants de Nissan com a empresa pionera en la tecnologia dels vehicles elèctrics. “Pensem que necessitem un espai de divulgació per explicar els dubtes que es generen. l esperem que sigui divertit i didàctic, va indicar el secretari general de l’Automòbil Club, Antoni Sasplugas.

El dissabte la jornada es desenvoluparà al Parc Central, on els assistents podran descobrir els diferents models de vehicles elèctrics de què disposen els concessionaris dels país i, a més, podran provar els cotxes i així conèixer les diferències de conducció amb els de benzina. D’altra banda FEDA muntarà un simulador per explicar com funcionen el carregadors a casa i hi haurà una mostra de les últimes novetats en vehicles elèctrics.

En aquest sentit Sasplugas va destacar que “Andorra ja s’està posicionant” com un dels països capdavanters en aquest tipus de mobilitat sostenible i va voler deixar clar que “el vehicle elèctric no és una moda passatgera, ha arribat per quedar-se. És la mobilitat del futur”. De fet, va afirmar que “l’èxit del pla Engega demostra que els ciutadans tenim consciència del patrimoni natural i del llegat que hem de deixar als nostres fills”.

De la seva banda, el director general de Medi Ambient, Marc Rossell, va destacar que la mobilitat més sostenible “és anar a peu” i va afegir que la conversió en zona per a vianants de les avingudes Meritxell i Carlemany ha contribuït a afavorir aquests desplaçaments i a millorar la qualitat de vida dels ciutadans. Amb tot, va assegurar que amb tan sols “3 anys hi ha hagut un canvi. Es veu un impuls de la mobilitat sostenible, també, en empreses privades”.

tracking