El Sitca diu que els eventuals del servei de brossa no deixen el comú

El Sitca assegura que els 14 treballadors del servei ara externalitzat hauran de ser reubicats

El Sitca diu que els eventuals del servei de brossa no deixen el comúXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els treballadors del departament d’Higiene del comú d’Andorra la Vella que havien de passar a l’empresa privada que s’ha de fer càr­rec del servei de recollida de la brossa seguiran al comú. El 4 de maig passat la cònsol major, Conxita Marsol, va anunciar la decisió de la corporació d’externalitzar la recollida dels residus sòlids urbans per tal d’optimitzar recursos i va assegurar que dels 28 empleats del departament, 14 passarien a treballar a l’empresa que guanyés el concurs. Doncs bé, segons va explicar el Sindicat de treballadors del comú (Sitca), els empleats volen seguir a la corporació. El portaveu del col·lectiu, Jesús Núñez, va afirmar que inicialment “hi havia gent interessada a anar a l’empresa però finalment no ha estat així”, tot precisant que “hi havia algú que volia passar a l’empresa però quan han vist que les condicions no eren les mateixes se n’han desdit”.

En aquest sentit, tot i que la previsió inicial era que 14 persones passessin al sector privat, Núñez assegura que “es podran quedar al comú” però que “s’haurà de veure on es reubiquen”. Es tracta dels eventuals el contracte dels quals finalitzarà el dia que es faci efectiva l’adjudicació del servei a la companyia que guanyi el concurs. D’aquesta manera, a més de recol·locar els 14 funcionaris en altres serveis de neteja comunals, s’haurà de trobar una plaça també per als eventuals. Un fet que encara no s’ha produït, segons Núñez, que es mostra optimista i apunta que “hi ha bones perspectives”, ja que han mantingut converses amb l’equip de govern i “en principi s’estudiaran els casos” i es mirarà de “garantir el mateix nivell de treball”.

La majoria comunal va anunciar que els treballadors temporals es traslladarien a l’empresa privada tot mantenint l’antiguitat i les condicions salarials, i amb un contracte de com a mínim quatre anys.

tracking