El comú dóna dos mesos a un veí perquè connecti el xalet al clavegueram

La corporació i el Govern ja han fet arribar el requeriment al privat que tenia una canonada que abocava aigües residuals al medi

El comú dóna dos mesos a un veí perquè connecti el xalet al clavegueramComú d'Escaldes-Engordany

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Escaldes-Engordany i el Govern ja han fet arribar un requeriment al veí d’Engolasters amb qui mantenen un enfrontament des de fa mesos per tal que dugui a terme la intervenció necessària per connectar casa seva amb la xarxa de clavegueram. Segons va explicar al Diari el cònsol menor de la parròquia, Marc Calvet, el passat dia 10 les dues administracions van fer arribar el requeriment per escrit al veí en qüestió. “Des del comú se li ha comunicat que disposa de dos mesos per connectar-se al clavegueram tal com preveia el projecte que va presentar al comú i que arregli tot allò que pugui estar malmès”, va explicar Calvet. I és que cal recordar que segons es va indicar des del comú el projecte constructiu que es va presentar en el moment d’aixecar-se l’immoble preveia una estació de bombeig de les aigües residuals cap al col·lector de la urbanització.

Calvet va indicar que “de moment” no han rebut cap resposta de l’interessat però que “esperem que ho solucioni al més aviat possible” insistint que “no pot ser” que no estigui connectat a la xarxa i que, per tant, es produeixin abocaments al medi. “En les diverses converses que hi hem mantingut li hem dit des del primer dia que era ell que no estava connectat i que, per tant, no complia amb el projecte que havia entrat al comú”, va remarcar el cònsol menor.

Conseqüències

Tal com va recordar Marc Calvet, si transcorregut el termini establert en el requeriment el privat no adequa les seves instal·lacions, el comú procedirà a la seva execució per via judicial. En relació amb les penalitats possibles, el cònsol va indicar que s’aplicaria l’article 152 de la Llei general d’ordenació del territori i urbanisme que preveu que si no s’actua el comú pot acordar la no habitabilitat, no explotació o no ús de les obres o instal·lacions fins que s’ajustin a la llicència i en tramet notificació al Govern.

La problemàtica va sortir a la llum després que el veí afectat, Albert Salvadó, publiqués un article al Diari en el qual denunciava que el passat mes d’abril uns operaris del comú li van trencar unes canonades i que, per tant, des de llavors les aigües residuals s’estan abocant al medi natural. Salvadó defensava que malgrat posar-se en contacte amb el comú d’Escaldes-Engordany i amb el departament de Medi Ambient del Govern no havia pogut obtenir cap resposta ni s’havia posat remei a la situació.

Amb tot, des de la corporació es va defensar una versió totalment diferent. La cònsol major, Trini Marín, ja va explicar que la responsabilitat era de Salvadó que mai va arribar a embrancar les canonades a la xarxa de clavegueram i que, per tant, durant els 16 anys que fa que està construïda la casa s’han produït els vessaments. A més, el comú es va posar en contacte amb el Govern per gestionar la problemàtica conjuntament, un procediment confirmat des de l’executiu. De fet, des del ministeri de Medi Ambient es va assegurar que s’havia intentat, de manera infructuosa, posar-se en contacte amb el privat per recordar-li que havia de sol·licitar al comú l’autorització per embrancar-se a la xarxa secundària de col·lectors.

Marín va explicar que les canonades es van detectar durant els treballs de desbrossament que estan duent a terme operaris comunals a la zona per recuperar l’antic camí comunal que comunicava Escaldes amb Engolasters. Precisament van ser els treballadors de la corporació els que van donar l’avís que s’havien trobat uns tubs que no estaven connectats enlloc i que abocaven aigües residuals al medi natural.

Calvet va explicar que el fet que el veí hagi de dur a terme obres no ha impedit que des de la corporació es continuï amb els treballs de recuperació del camí. I és que la voluntat del comú d’Escaldes és poder tenir enllestida la intervenció al més aviat possible.

tracking