L'escala de la Quirola es començarà a rehabilitar a mitjan mes vinent

El comú preveu que els treballs s’allarguin fins a final d’any

L'escala de la Quirola es començarà a rehabilitar a mitjan mes vinentFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El projecte per fer un ascensor i una escala a la zona de la Quirola que comuniqui els carrers Tobira i Príncep Benlloch s’endegarà de manera imminent. Segons va assegurar la cònsol major, Conxita Marsol, a mitjan setembre es començaran a fer les obres de la primera part de la reforma, que cor­responen a les escales de la zona de la Quirola. Tot seguit es continuarà amb l’estructura i l’ascensor que ha de connectar amb Príncep Benlloch. Una obra per a la qual el comú hi invertirà 170.000 euros en la primera fase, és a dir, en la construcció de l’obra civil, que inclou les escales i la caixa de l’ascensor.

La divisió de la remodelació s’ha negociat amb la propietat amb la voluntat de moderar les molèsties veïnals per soroll i pols. La fase final culminarà l’any que ve amb la instal·lació de l’ascensor i la construcció de la passarel·la que arribarà al carrer Príncep Benlloch.

Unes 10 setmanes d’obres

El Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) va publicar el passat 6 de juliol l’edicte de convocatòria del concurs nacional per adjudicar els treballs de la primera part del projecte. Segons va assenyalar Marsol, les condicions amb l’empresa que va guanyar el concurs ja estan pactades i les obres ja podran començar a mitjan mes que ve. Pel que fa a la durada dels treballs, la previsió és d’entre deu i dotze setmanes, segons van detallar des de la corporació, de manera que aquesta fase podria estar enllestida a finals d’aquest mateix any.

Mentre que la primera part del projecte, la que es durà a terme al llarg d’aquesta tardor, ja està tancada amb l’empresa que s’encar­regarà de la rehabilitació, la segona part segueix pendent de negociar. La voluntat de la corporació era revisar les condicions del pressupost a la baixa ja que el veu massa elevat. El cost de la instal·lació de l’ascensor i la construcció de la passarel·la ascendeix als 600.000 euros, una quantitat que l’actual majoria es va comprometre a revisar. “D’entrada ens ha semblat molt car”, va manifestar Marsol, la qual va afegir que “potser ho val, però ens ho volem tornar a mirar”. Avui dia, però, el comú encara no ha revisat el cost de la segona fase de l’obra, segons van informar des de la corporació.

El projecte de construcció d’un ascensor a la Quirola s’arrossega des de l’any 2011, quan el comú de Rosa Ferrer va aprovar la permuta d’un terreny comunal amb un privat per poder tirar endavant la proposta a dos anys vista. El pressupost del 2013 va incloure una partida de 250.000 euros destinada a impulsar la primera fase del pla de reformes, però malgrat que es va arribar a signar el conveni, l’obra no es va acabar executant.

tracking