L'embelliment de l'avinguda d'Enclar s'iniciarà a l'octubre

La cònsol major es va reunir la setmana passada amb els propietaris de la zona, que hauran d’assumir part del cost de la remodelació

L'embelliment de l'avinguda d'Enclar s'iniciarà a l'octubreCOMÚ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les obres per crear un passeig a l’avinguda Enclar començaran a l’octubre. Es tracta d’un dels grans projectes del mandat que es va marcar l’equip encapçalat per Conxita Marsol en la línia de rehabilitar l’entrada a Andorra la Vella amb l’objectiu de potenciar-ne la capitalitat. “Volem crear un passeig tipus rambla perquè tothom sàpiga que Andorra la Vella comença a la Margineda”, va afirmar la cònsol major en el balanç dels cent primers dies de govern local, l’abril passat.

Marsol es va reunir la setmana passada amb els propietaris dels terrenys de la zona, que són els que hauran de fer els plans parcials per poder iniciar els treballs. El fet que els particulars hagin d’assumir part del cost de l’obra ha permès rebaixar a la meitat la partida de 400.000 euros que el comú tenia destinat al projecte, és a dir 200.00 euros. Això va obligar la corporació a redistribuir les partides del pressupost a la sessió de consell de comú celebrada el passat 21 de juliol. La cònsol major va confirmar al Diari que havent-se reunit amb els propietaris que hauran d’impulsar els plans parcials de la reforma de l’avinguda, les obres es desenvoluparan aquest mateix any.

Dos carrils bici i un passeig

El pla d’embelliment de l’avinguda Enclar, que ha d’estar enllestit l’any que ve, és un dels projectes més destacats de l’actual corporació, presentat com a tal en l’enumeració de propostes a la cartera. Segons va detallar el conseller d’Urbanisme i Aparcaments, Josep Antoni Cortés, l’objectiu és habilitar dos carrils bici i un passeig només per a vianants que farà nou metres d’amplada i comptarà amb jardineres i bancs distribuïts cada 50 metres.

Pel que fa a la carretera, els quatre carrils per a vehicles passaran a ser tres ja que el del mig serà reversible. A més, es farà un arc lluminós a la Margineda. Serà “un espai ampli, segur, còmode i agradable”, va explicar el conseller. Un accés que permetrà “que tothom vegi que és un carrer que va cap a un lloc important”, va manifestar Marsol el dia en què es va anunciar el projecte.

La previsió és tenir la reforma de l’avinguda Enclar enllestida l’any que ve, ja que es tracta d’una obra de curta durada.

LA REFORMA DE LA NOVA CASA PAIRAL, EL 12 DE SETEMBRE

Ja hi ha data per a l’inici de les obres al bar de la plaça del Poble, on s’hi traslladarà la casa pairal. Era un dels compromisos de l’actual majoria, i segons va donar a conèixer el comú aquesta mateixa setmana, els treballs d’adequació dels espais començaran amb l’ar­rencada del nou curs, el dilluns 12 de setembre. La data ja s’ha tancat amb l’empresa que va guanyar el concurs i que s’ocuparà de dur a terme les obres. En concret, es reformarà la primera planta del bar de la plaça del Poble per tal que els padrins puguin desenvolupar-hi les seves activitats.

Es tracta d’una rehabilitació ràpida que s’espera que estigui enllestida a final d’any, al mes de desembre, quan la casa pairal ja hauria d’estar en ple funcionament. L’equip comunal va adjudicar a les obres un cost de 106.000 euros, una partida inclosa al pressupost d’enguany. L’adequació de l’habitacle en si, però, comportarà una despesa de 90.000 euros.

El canvi d’emplaçament de la casa pairal era una de les promeses electorals amb les que DA es va presentar a les eleccions comunals del 13 de desembre. Segons van explicar, el propòsit és dotar els padrins d’un espai cèntric, lluminós i amb totes les garanties, recollint així les seves queixes. El compromís era fer efectiu el trasllat aquest mateix estiu, però finalment s’endarrerirà mig any.

D’aquesta manera, la casa pairal passarà d’estar ubicada a la planta -1 de les dependències del Prat de la Creu a la segona planta del bar de la plaça.

tracking