TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

El comú es planteja la instal·lació de càmeres al Roc del Quer

El cònsol major diu que “probablement” s’opti per la videovigilància al Roc del Quer després de saber que un jove va saltar la barana de seguretat

El comú es planteja la instal·lació de càmeres al Roc del QuerIsidre Bafino

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú planteja la possibilitat d’instal·lar càmeres de videovigilància al mirador del Roc del Quer després que s’hagi difós la imatge d’un jove que va saltar la barana de seguretat i es va asseure al costat de l’estàtua que penja al buit. El cònsol major, Josep Mandicó, va assegurar ahir que “estarem més atents” per evitar aquest tipus d’actituds i va revelar que “probablement” s’opti per un sistema de videovigilància perquè –va admetre– “no hi ha gaires més possibilitats”. “Així sabríem qui fa aquestes bretolades amb les que es juguen la vida”, va resumir Mandicó. Segons va indicar, l’altra alternativa seria reforçar els agents destinats a vigilar la zona, però ho va descartar perquè seria “inviable”.

Actualment un urbà s’està a l’entrada del mirador de les nou del matí a les deu del vespre, però l’equip comunal no preveu destinar-hi més agents per vigilar la passarel·la de 20 metres de llargada –12 dels quals flotants– ni tampoc tancar el mirador. En aquest sentit, Mandicó va manifestar que “no podem permetre que se’ns faci mal algú” però va assenyalar que “no podem tancar” el mirador.

Sensibilització

A banda de vigilar més la zona per evitar actituds incíviques, Mandicó va assenyalar que també cal sensibilitzar més la ciutadania. D’aquesta manera, va apostar per “estar més atents” i “conscienciar la gent del perill que hi ha si surts del tancat”. “El que farem és intentar sensibilitzar la gent explicant que han de mantindre’s dins del tancat i si trobem algú que el salta farem una denúncia”, va explicar.

De tirar endavant la fórmula de la videovigilància, els aparells es col·locaran al mirador del Roc del Quer un cop hagi finalitzat la instal·lació del subministrament elèctric a l’espai, que encara no s’ha realitzat. Llavors s’il·luminarà l’itinerari que guia fins a la passarel·la suspesa a 500 metres d’altura.

Amb les càmeres serà més fàcil identificar els incívics i denunciar-los. Un extrem que no s’ha produït en el cas del jove que dissabte amb l’ajut de dos companys més va escalar la barana de seguretat i es va asseure al costat del pensador que penja al buit. Una persona els va retratar i les fotografies es van difondre a través de les xarxes socials i els mitjans de comunicació.

El comú es planteja la instal·lació de càmeres al Roc del Quer

tracking