Reportatge

Canillo ret homenatge a Mossèn Ramon amb un carrer

Homenatge a Mossèn Ramon
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mossèn Ramon Rossell de Canillo ja té un carrer a la població que el va acollir ara fa mig segle. El comú va inaugurar ahir la placa del Camí de Mossèn Ramon, que dóna nom al passeig del riu i que està situada davant de l’església de Santa Creu. I ho va fer en un acte que va tenir lloc en plena celebració de la Diada de Sant Roc –després de la missa oficiada per Rossell– i en presència dels cònsols i consellers del comú i del ministre canillenc Jordi Alcobé a més de desenes de ciutadans que es van acostar a l’església de Santa Creu per assistir a l’acte i a l’aperitiu posterior a la plaça Carlemany.

Va ser un acte sorpresa que només coneixien unes quantes persones que van saber guardar el secret. Ho narrava el mateix mossèn al Diari: “He vingut totalment enganyat. M’han trucat per dir-me que baixés a inaugurar el camí. No sabia res, ha estat una sorpresa total”. Mandicó va demanar ajuda a Rossell per destapar la placa, moment que va suscitar els crits i els aplaudiments del públic i l’emoció de l’homenatjat. “Quan he destapat el rètol amb el cònsol i he vist el meu nom he sentit vergonya. M’he quedat emocionat i avergonyit. Estic agraït”, relatava, alhora que confessava que “deixar-se estimar també és important a la vida”.

Mandicó va explicar que el comú ha decidit batejar el camí que va de l’església de Sant Joan de Caselles fins a Sella amb el nom de mossèn Ramon com a mostra d’“homenatge a la feina que durant tots aquests anys ha fet a Canillo”. “És molt poca cosa amb el que ha fet el mossèn per a Canillo. Ha estat 50 anys donant-nos suport. És el mínim que podíem fer”, va concloure.

Canillo ret homenatge a Mossèn Ramon amb un carrer

Canillo ret homenatge a Mossèn Ramon amb un carrer

tracking