Conxita Marsol creu que l'obra dels Pouets no estarà llesta aquest mes

La cònsol major recorda que la companyia que s’encarrega de la gestió de l’obra encara té mig any per entregar-la, però haurà de pagar una penalització

Conxita Marsol creu que l'obra dels Pouets no estarà llesta aquest mesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El pàrquing dels Pouets, segurament, no obrirà aquest mes. Al juny, l’empresa concessionària, Dionis SLU, es va comprometre a posar en marxa la instal·lació a inici d’agost, però la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, no creu que s’obri aquest mes. “Jo no ho sé per manifestar si estarà a l’agost o no [l’obra], però no ho crec”, va ressaltar Marsol al Diari. En aquest sentit, va agregar que “si fos a l’agost, ja m’haurien dit alguna cosa”.

L’aparcament va obrir el 1995, però va haver de tancar el 1997 per vibracions i molèsties als veïns. El 2003 es va decidir tornar a posar en marxa al pàrquing, però finalment el 2009 el comú de Rosa Ferrer va decidir cloure’l perquè estava poc freqüentat i tenia un dèficit de 300.000 euros anuals. Després d’anys de controvèrsia d’una obra que ha costat 1,25 milions d’euros, l’abril del 2015, l’executiu local de Jordi Minguillón va adjudicar la gestió del pàrquing a l’empresa russa Dionis SLU per un període de 25 anys. A partir de llavors es va començar a fer obres en aquesta infraestructura per modernitzar les instal·lacions i equipar-les amb maquinària d’última generació adaptada a les noves tecnologies.

En un primer moment, es va plantejar que l’obra s’entregaria el 16 de febrer, però no va ser així. Després es va indicar que estaria al juny, però tampoc i, en aquella ocasió, Dionis SLU es va comprometre que el pàrquing es posaria en marxa aquest mes.

Penalitzacions pel retard

“Hauria d’haver estat llest al juny. En principi ara tenen sis mesos més, fins al desembre tenen temps per acabar-lo”, va exposar Marsol. En aquest context, va explicar que segons el plec un cop acabat el termini inicial, que era el juny, l’empresa té “sis mesos més per posar-lo en funcionament”. Tot i així, va recordar que l’empresa “s’emportarà una penalització perquè s’ha passat” amb la data prevista.

D’altra banda, el juny es van aturar les obres perquè els treballadors asseguraven que no cobraven. Segons va relatar al juny la cònsol, els treballadors li van indicar que l’obra estava avançada, però que havien deixat la seves funcions ja que no cobraven.

Per la seva part, al juny la representant legal de Dionis SLU, Laura López, va confirmar que les obres estaven parades perquè des del darrer trimestre del 2015 els industrials no cobraven, però va manifestar que era per causes alienes a l’empresa. Segons la concessionària, va pagar 1.025.000 euros a Smart System, dirigida per Manuel Ramírez, com a empresa intermediària perquè es fes càrrec de la reforma. Finalment, Dionis SLU va presentar una querella contra Ramírez al juliol perquè desconeix on van anar a parar els diners. “Nosaltres ens farem càrrec de les factures que generin els treballs futurs, però no assumirem els deutes que hi ha. Això s’haurà de reclamar al senyor Ramírez”, va dir López al juny.

Ara, les obres torner a estar en funcionament, segons va dir Marsol. “Tinc entès que estan treballant i que tenen intenció d’obrir”, va dir Marsol, que va confessar que desconeix quin és l’estat actual de les obres. “No faltava gaire, perquè vaig parlar amb els treballadors quan hi va haver tot el problema i em va dir que faltava poc. Crec que podria anar bastant de pressa”, va augurar recentment la cònsol.

tracking