cultura

La Festa Major d'Encamp s'allarga dos dies per coincidir amb la Purito

Dels 13 al 16 d'agost se celebra la festivitat amb ple d'activitats

Festa Major d'EncampANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Enguany, la Festa Major d'Encamp d'allargarà dos dies per davant per tal de fer-la coincidir amb la celebració de la Purito, prova ciclista emblemàtica del Principat, i d'aquesta manera poder programar activitats paral·leles en el marc de la Festa Major. Durant els dies 13, 14, 15 i 16, la localitat viurà una festa plena d'actes, que començarandissabtea les 11 del matí amb les activitats infantils del Junglepark, a la plaça dels Arínsols, i que continuarà a la tarda fins a les vuit del vespre. A la nit, hi haurà un sopar per al jovent i un ball de nit amb grups de versions i una disco mòbil per continuar fins a la matinada.

L'endemà, diumenge, a més del Junglepark matí i tarda, se celebrarà un espectacle amb la bicicleta com a protagonista a la plaça dels Arínsols, en un acte emmarcat en la celebració paral·lela de la Purito. A la nit, es podrà gaudir altre cop dels grups de versions i de la disco mòbil.

Dilluns arrencarà amb un campionat de pesca i a les 10 hores, se celebrarà una altra de les activitats amb la bicicleta com a protagonista: el campionat d'Andorra de ciclisme infantil, que tindrà lloc al Prat Gran. A migdia, se celebrarà la Missa de la Mare de Déu, a l'església de Santa Eulàlia. A la tarda, arribarà el plat fort de la festa encampadana: el Crash Car, que arrencarà a les 16 hores a Grau Roig, i que espera una cinquantena de participants, tant del país con forans. La tarda també estarà ocupada per activitats tradicionals, com una ballada de sardanes, a la plaça dels Arínsols, i un repic de campanes a l'església. Seguint amb la tradició a la nit es podrà gaudir d'un ball amb orquestra al Prat Gran. Ja a mitjanit, per als més joves, una nova sessió de disco mòbil.

Dimarts, dia 16, els jocs agafaran protagonisme: hi haurà tornejos de botifarra, tennis taula i petanca. No faltarà tampoc la tradició amb la celebració de la Missa de Sant Roc, a migdia i del dinar popular de germanor. Els més petits tenen una cita obligada a la tarda amb l'esperada festa de l'escuma, que tindrà lloc a la plaça dels Arínsols. Després del també tradicional ball de tarda es podrà gaudir dels focs d'artifici de fi de festa a la carretera de les Riberaigües. Un ball de nit posarà fi als quatre dies de gresca i germanor a la localitat.

tracking