El centre històric farà una fira mensual

Sota el nom de Mercat de la Vall la iniciativa presentarà una temàtica diferent cada mes i començarà el 3 de setembre

De copes pel centre històric torna a omplir els carrers

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El centre històric d’Andorra la Vella estrenarà a partir del mes de setembre un mercat mensual per dinamitzar la zona. Partint de les passades edicions de les fires que ja s’hi havien fet, sobretot de productes antics i de segona mà, des de l’Associació de Comerciants s’ha acordat amb la corporació local fer un pas més i que la proposta es converteixi en un mercat periòdic i tematitzat. Malgrat que encara queden alguns serrells per tancar, l’acord es va aprovar en la junta de govern que la majoria comunal va celebrar el 20 de juliol passat.

Així, i segons es detalla en l’acta de la junta de govern, el mercat s’anomenarà Mercat de la Vall i està previst que comenci el 3 de setembre vinent. Amb els acords presos fins ara, el comú es faria càrrec del cost del disseny del logotip i de les seves adaptacions, com també de la realització d’un passamà informatiu. També s’adquiriran una desena de carpes per poder muntar les parades per un import aproximat de 4.000 euros. Els mercaders que hi participin podran utilitzar-les si prèviament deixen un dipòsit de 50 euros. La voluntat del comú és que totes les paradetes estiguin unificades, per això s’ha decidit comprar les carpes. D’altra banda, la corporació també instal·larà els punts de llum necessaris un cop des de l’associació se’ls hagi comunicat amb “suficient antelació”. Per últim, l’administració local també es compromet a fer un panell informatiu per a l’entrada del mercat.

Comerciants

En el cas de l’Associació de Comerciants, s’haurà de fer càrrec d’aportar animació al mercat ja que han demanat una subvenció per, entre d’altres coses, completar el projecte de mercats al barri antic. Seran ells també els que determinaran la temàtica dels mercats amb la deguda antelació per fer-ne difusió i publicitat, i fins i tot hauran de redactar les normes de funcionament del mercat que després les haurà d’aprovar el comú.

Els contactes per fer venir mercaders dependran també dels comerciants i pel que fa al muntatge i desmuntatge de les parades s’hauran d’organitzar entre l’associació i els paradistes que hi participin en cada edició.

La vicepresidenta de l’Associació de Comerciants i Propietaris del Centre Històric, Anna Riberaygua, va indicar que la proposta ja està “mig embastada” però que encara falten alguns detalls. En aquest sentit, va assegurar que “a més de buscar la dinamització econòmica també volem crear un espai d’interacció cultural i, sobretot, de cultura de poble”, remarcant que és una de les funcions dels mercats.

APOSTA DE LA CAPITAL PELS VEHICLES ELÈCTRICS

El comú d’Andorra la Vella va presentar ahir el que representa el primer vehicle industrial elèctric de les flotes dels comuns. El vehicle, destinat al servei de Medi Ambient per fer tasques de jardineria i poda d’arbres principalment, està cridat a ser el primer elèctric d’una flota més àmplia que ha de permetre renovar els vehicles més antics. Segons va explicar el conseller de Medi Ambient i Innovació, David Astrié, “la intenció és que a poc a poc la flota de vehicles que tenim al comú es vagi renovant amb criteris mediambientals i de zero emissions”. En aquest sentit, aprofitant que s’hauran de renovar els més antics, “l’objectiu és que en tres o quatre anys puguem arribar al 6% amb vehicles elèctrics”. Segons es va detallar des del comú són una seixantena els vehicles que es podrien substituir per altres d’elèctrics, per tant, en total implicaria comprar uns tres o quatre cotxes amb aquesta tecnologia els propers anys. Tot plegat forma part de la “política de sostenibilitat” que aplica el comú.

La corporació ha invertit 26.000 euros en la compra d’aquesta camioneta. Segons va detallar, uns diners que ha assumit completament el comú ja que “no hi ha ajudes per a les entitats públiques”. Pel que fa a els característiques tècniques, va explicar que té una autonomia de 100 quilòmetres i va destacar el fet que “per les dimensions reduïdes permet passar pel centre històric i el Parc Central”. Quant a la recàrrega, es farà en el punt que el comú ja té habilitat a l’aparcament i es durà a terme durant la nit.

Aquesta, però, no serà l’única acció encaminada a ser més sostenibles. En l’àmbit de la mobilitat, Astrié va avançar que properament s’anunciarà “la creació d’una fase del carril bici que és una part important de la mobilitat sostenible i la nostra idea és enfortir aquesta politíca”. En l’àmbit de l’energia ja es va explicar la voluntat de produir energia renovable amb turbines i per últim també es treballa per connectar la parròquia amb camins de muntanya.

tracking