Compromís del comú per a la rehabilitació de Casa Ribot

La corporació orientarà i ajudarà la propietat a completar el dossier necessari per demanar una subvenció econòmica al Govern

Compromís del comú per a la rehabilitació de Casa RibotANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Escaldes-Engordany ha mostrat el seu compromís per aconseguir que la família propietària de Casa Ribot, l’immoble més antic del país, tingui facilitats per rehabilitar-la i així evitar que s’ensorri a causa de l’estat de deteriorament que presenta ara. A la trobada celebrada ahir hi van prendre part la directora d’Urbanisme del comú, Ester Cervós, la cap de Cultura de la corporació, Anna Garcia, quatre representants de l’entitat Velles Cases Andorranes, entre els quals el president, Claude Benet, a més d’un representant de la propietat, Josep Santuré.

En aquest sentit, tal com van confirmar des del comú, l’administració local es va comprometre a ajudar la família a completar el dossier que necessita per demanar una subvenció al Govern per tirar endvant la rehabilitació. Cal recordar que la família ja havia fet aquesta petició però es va denegar perquè li faltava documentació. Des del comú, a més, van assegurar que se’ls ajudarà “el màxim possible”.

També el president de l’entitat cultural va assegurar que estava “satisfet” de la reunió mantinguda. “Hem sortit amb molt bon gust de boca. El comú s’ha compromès a orientar i aconsellar la família i a partir d’aquí segur que alguna cosa es podrà fer”, va explicar, tot afegint-hi que “si d’alguna cosa estem contents és que veient l’estat d’abandó i ruïna que presenta, a part de la família que ja ho estava, hem arribat a conscienciar el comú”. Benet va remarcar que com a associació “no podem anar més enllà de la sensibilització, però confiem que el pas següent és que el comú arribi a fer de mitjancer entre la propietat i el Govern”.

I un cop assolit el primer objectiu, salvar la casa de la ruïna, el següent pas serà aconseguir que tot plegat no quedi només com un pegat, sinó que “cal ser ambiciós i donar-li un contingut cultural” que pugui esdevenir un atractiu turístic més.

Claude Benet va reconèixer que “el camí per aconseguir-ho serà llarg, però esperem que comenci ràpidament perquè la propietat tampoc no pot esperar gaire”. Així, va explicar que des del comú se’ls va explicar que la qüestió haurà de passar per junta de govern, però que els tràmits podran ser “relativament ràpids”. Alhora, va demanar que s’anés informant la família de tots els passos. El president de Velles Cases Andorranes es va mostrar confiat que “segur” que el procés seguirà endavant però al mateix temps no va amagar que continuaran vigilant “perquè si s’aturés ho tornaríem a reiniciar”.

Projectes

Un cop encarrilat el futur de Casa Ribot, l’associació cultural espera poder orientar-se cap a nous projectes. En aquest sentit, el president va assegurar que “de cases n’hi ha, no que estiguin en aquest estat, però tenim projectes en ment”, sense detallar-los encara. Amb tot, va remarcar especialment la tasca que els toca de “sensibilitzar la ciutadania i les autoritats” tot recordant que a vegades “es fan coses que valen molts diners i potser no cal”.

tracking