Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Escaldes-Engordany

Mobilització perquè comú i Govern ajudin a salvar la casa més antiga

Velles Cases Andorranes reivindica una actuació urgent per rehabilitar Casa Ribot
Casa Ribot té gairebé 600 anys de vida. Es tracta d’un exemplar únic de casa pairal tradicional, inscrita a l’inventari de Patrimoni Cultural del Govern, i ubicada a tocar de l’avinguda del Pessebre d’Escaldes-Engordany, no s’hi han fet obres des del 1724. Segons explica l’historiador i president de l’associació Velles Cases Andorranes, Claude Benet, es tracta de “la casa més antiga d’Andorra”. Tot i així, l’immoble es troba en seriós perill d’esfondrament. “La teulada està ondulada, a punt de caure, les fustes estan podrides”, explica Benet, que alerta que “s’ha de sensibilitzar les autoritats que això és urgent, que qualsevol
 • #9 laura
  (03/08/16 12:20)

  Que pagin els propietaris, perque tenim que pagar-ho els demès? I si no pot fer front a la despessa que façi una donació al govern o al comu, és una irresponsabilitat dels propietaris de Casa Ribot

  Respondre
 • #8 peret
  (01/08/16 17:35)

  perdoneu, quan una cosa (o casa) està inscrita a l'inventari de Patrimoni Cultural del Govern, que vol dir? Quin efecte te? Qui s'ha de fer càrrec de les obres? que pot fer el propietari? que no pot fer el propietari? La zona és immillorable, i segur que un bloc de pisos allà seria de lo més rentable, pero segur que no pot tocar ni una coma sense supervisió del Govern. Ja em sembla bé, però que hi guanya el propietari? Aquí aviat surt gent a fotre a parir als amos, pero, es que poden fer res més enllà d'arreglar el teulat?, segurament a un cost elevadissim per que el Govern ho deu voler de determinada manera. I no s'ho poden vendre, qui ho voldrà això? Quin preu te? Qualsevol preu és car per un particular. Perdoneu, però algú ho havia de dir!

  Respondre
 • #7 cuidar el patrimoni
  (01/08/16 17:24)

  El tema esta en que potser els propietaris actuals no tenen els mitjans per poder-sen fer carrec, segurament tampoc els avantpassats, no ho se, pero es que una casa d'aquesta antiguitat seria bo que si fes algun tipus d'actuació, si mes no per que no es perdes per sempre, seria una llastima, mes endevant podria servir quelcom, per exemple com museu, sempre i quan s'arribes amb un acord amb els propietaris.

  Respondre
 • #6 escaldenca
  (01/08/16 16:45)

  Es el propietari qui té l'obligació de pagar.Pero sí es afí,al partit del Marti i la Trini,i a més es d'Escaldes,no patiu que el govern ja li arreglará,i potser li fa una rotonda i tot,per entrar i sorti de casa

  Respondre
 • #5 David
  (01/08/16 16:07)

  Si no s'hi han fet obres des del 1724, trobo que els propiataris son uns irresponsables...

  Respondre
 • #4 Josep
  (01/08/16 16:06)

  O sigui entre tots li hem de pagar les obres a un particular?? Doncs no hi estic d'acord. Cadascú es responsable de casa seva.

  Respondre
 • #3 Manel
  (01/08/16 16:04)

  Que paguin els propietaris. Sinó que donin la casa a les institucions publiques i llavors que s'utilitzin diners publics.

  Respondre
 • #2 Ordinenc
  (01/08/16 13:21)

  Es l'hereu el qui ha de conservar la casa,així ho diuen els usos i costums i així s'ha fet sempre,he sentit a dir tota la vida alló de "mal hereu qui no conserva la casa pairal"

  Respondre
 • #1 Xavi
  (01/08/16 13:18)

  Com comprendreu, els que entren al Govern, siguin del color que siguin, els importa un rave si no dona beneficis. Estan en política per forrar-se o per gestionar influències, no tant per Andorra.

  Respondre
9
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477