Canillo vol potenciar l'espai natural

L’èxit de la instal·lació fa plantejar a la corporació local construir nous espais relacionats amb la natura per atreure turistes

Canillo vol potenciar l'espai naturalXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú de Canillo es planteja realitzar nous projectes relacionats amb la natura a la parròquia, després de l’èxit del mirador del Roc del Quer. Des de la seva obertura al públic el passat 2 de juliol el degoteig de turistes ha estat constant i, ahir al matí, el pàrquing que s’ha habilitat a prop de l’entrada a la instal·lació i els vorals de la carretera estaven plens de cotxes. En vista de l’alt volum de turistes que s’acosten a la parròquia la corporació local analitza la creació de nous espais, no necessàriament com el mirador.

“Estudiem altres coses, coses que agradin”, indica el cònsol major de la parròquia, Josep Mandicó, i considera que el mirador “ha superat les previsions” i “ha tingut una acceptació molt bona”, fins al punt que afirma que “hi ha gent que ve expressament a fer l’excursió”. Un recorregut que el cònsol destaca que “es pot fer en família” amb un temps d’entre una i dues hores. Tot i el boom que hi ha hagut, Mandicó aposta per “acabar-lo d’adaptar” amb “idees per complementar la ruta interactiva” per tal de donar-li una mica més d’impuls.

En relació amb els nous atractius que es plantegen afirma tenir clar que “no podem engegar 1.000 projectes a la vegada”, i assegura que s’ho miraran a l’hora de determinar la creació d’un altre atractiu turístic de caire familiar, ja que “tenen el seu cost”. 400.000 euros en aquest cas. Una inversió que a més no es recupera directament perquè al Roc del Quer l’accés és gratuït. La idea és que tal com ha passat en aquesta ocasió, la infraestructura permeti “que la gent que ve a la parròquia s’estigui un dia més de vacances” a Canillo o al país.

Entre les instal·lacions que ja estan consolidades com a oferta turística hi ha el Palau de Gel. Mandicó avança que “al tancament del primer trimestre podem dir que ha funcionat molt bé”. Un cop passada la Setmana Santa, el maig i juny van ser “més fluixos”, però amb l’arribada de l’estiu ha tornat a repuntar. En línies generals mostra la seva satisfacció pel fet que el Palau de Gel “té una línia ascendent d’ingressos” i que en els “últims quatre anys s’ha estabilitzat al màxim la despesa”. Tot i aquesta millora en el balanç, reconeix que “segueix sent deficitari” però que “aporta ingressos”.

L'ART DE L'ENSINISTRAMENT

a són 28 les edicions que s’han celebrat del concurs de gossos d’atura de Canillo, però no per això la competició deixa de sorprendre els visitants. Ahir, més persones que l’any passat es van acostar als Planells de Mereig per gaudir de la destresa dels pastors a l’hora de guiar els gossos ensinistrats per conduir, cap allà on toqui, un ramat d’ovelles.

El guanyador va ser el mateix que el de l’any passat. José Maria Pleguezuelos, de la localitat tarragonina de La Canonja, i el seu gos King van ser els més ràpids i hàbils a l’hora de dirigir el ramat i fer-los passar per les portes i el tancat. “Tinc cinc gossos però des de fa cinc anys que competeixo amb el King. Em va costar educar-lo però ara es porta molt bé” va explicar el vencedor. La cura i precisió amb la qual executava les indicacions de Pleguezuelos van despertar l’admiració de tothom. La competició va ser molt renyida i es va decidir per molts pocs detalls al seu favor per davant d’Hilari Novillo i la gossa Whitney, que havia guanyat la prova en anys anteriors.

Salvador Rovira, president de l’associació de Concursos de Gossos d’Atura dels Països Catalans i membre del jurat, va explicar que el que més puntua és “el treball del gos”, així com que “el pastor demostri la seva autoritat” sobre l’animal. El nivell d’astúcia d’aquestes bèsties és tan alt que el mateix Rovira reconeix que “a vegades el pastor s’equivoca amb l’ordre i el gos se’l queda mirant”.

Un cop finalitzada la competició, els assistents van tenir l’opció de gaudir d’un dinar de muntanya a base de carn a la brasa, amb previ pagament del tiquet, que l’organització va preparar. En total es van servir unes 200 racions.

Canillo vol potenciar l'espai natural

tracking