Govern concretarà l'ajut a Sant Julià quan es presentin els números

Toni Martí assegura ser conscient de les dificultats per les que passa el comú i demana a la corporació un plantejament global a curt termini

Govern concretarà l'ajut a Sant Julià quan es presentin els númerosANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El compromís del Govern d’ajudar el comú de Sant Julià de Lòria, que es troba en un moment econòmic molt delicat, es manté. Així ho va assegurar en declaracions al Diari el cap de l’executiu, Toni Martí, que va recordar que “la primera visita institucional que vaig fer als nous comuns va ser a Sant Julià perquè sabia les dificultats que passaria la nova corporació”. De moment, Martí opta per no especificar com el Govern ajudarà el comú lauredià. “El primer que hem de mirar abans de concretar l’ajut és el plantejament global a curt termini que té la corporació”, va especificar el cap de l’executiu.

El líder demòcrata va recordar que en aquella visita “vaig dir que de la mateixa manera que l’executiu havia ajudat la Massana ho faria amb Sant Julià” i va afegir que “Josep Vila i els altres cònsols saben que en el Govern tenen un col·laborador lleial”.

Martí va voler lloar la figura del cònsol major de Sant Julià de Lòria perquè “està treballant per presentar properament els comptes i un pressupost d’austeritat”. Segons el cap de Govern, Vila “no està demanant l’ajut de l’executiu simplement perquè hi hagut una gestió que no és bona, té uns deutes i està al límit de l’endeutament. Sinó que està fent un esforç per intentar redreçar la situació”.

En aquest sentit va recordar una reflexió del cònsol major que li va assenyalar que no demanaria res al Govern abans que fes els esforços necessaris. “És una manera de pensar raonable i amb les persones raonables és fàcil estar-hi al costat”, va assenyalar Martí, que va matisar que “tot i això, aquest Govern ha estat sempre al costat de les parròquies que passen dificultats independentment de qui les gestionava i si ens hi eren o no favorables”.

Preocupació per Naturlandia

Preguntat per la difícil situació econòmica per la que també passa Naturlandia, Martí va contestar que “evidentment al Govern li preocupa Naturlandia, però també li preocupa al cònsol”. Va matisar que el parc “ja està fet” i que el que ha de parlar és Josep Vila. “Ell està fent un pla de negoci i estar mirant d’agafar gent per veure com es pot millorar la gestió”, va indicar, i va afegir que “evidentment té per davant una feina molt difícil de fer i com més difícil és la feina els esforços que s’han de fer per equilibrar els números són majors”.

Davant d’això, i amb una nova mostra d’intentar tranquil·litzar els lauredians, va assenyalar que “perquè no hi hagi cap parròquia que s’acabi enfonsant el Govern encara té més obligació d’estar-hi present”.

Respecte a les inversions públiques que pugui fer l’executiu a Sant Julià, va insistir que el Govern es mourà per les necessitats que tingui cada parròquia. “Escaldes-Engordany, la parròquia que em va veure néixer és la que ha rebut menys diners per a infraestructures de totes les andor­ranes perquè no en necessita tants”, va indicar Martí, que va assegurar que “les inversions públiques per millorar la qualitat de vida dels ciutadans s’han de fer on hi ha més dificultats i on siguin realment necessàries”.

L'EXECUTIU ANIRÀ AMB "CAUTELA" PER NO FALLAR AMB L'HELIPORT

El cap de Govern, Toni Martí, es va referir al desitjat, almenys per l’executiu, heliport nacional. Preguntat per com està la situació d’una infraestructura, que amb tota probabilitat s’acabarà construint a Encamp prop de la sortida del túnel de les Dos Valires, va indicar que “no hi ha cap novetat” i que “s’està treballant dins de la discreció i s’està avançant”. Quan tot estigui concretat, va afegir, “el Govern, evidentment per una qüestió de transparència, ja farà els anuncis i les declaracions que hagi de fer”. Martí té ben presents fracassos anteriors respecte a aquesta infraestructura –el roc del Patapou i la Comella–, i va admetre que “és veritat que no hem reeixit en alguns casos” i que “de tot se n’aprèn”. I és per això que va afegir que “ho portem tot amb molta cautela i amb la recerca del màxim consens possible, perquè en definitiva Andorra necessita un heliport”.

D’altra banda, Martí es va referir a les queixes de les cooperatives d’autobusos sobre el concurs públic per a les noves concessions de les línies. Va qualificar de “dur” el comunicat que van fer contra el concurs i els va convidar a una trobada per “reflexionar” sobre les noves concessions.

tracking