El comú convoca el concurs per llogar una pista de gel per al mercat de Nadal

Es tractarà d’una instal·lació sintètica i la corporació defensa que el cost serà molt inferior que si s’utilitzés gel natural

El comú convoca el concurs per llogar una pista de gel per al mercat de NadalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Andorra la Vella ha convocat un concurs internacional per tal d’adjudicar el subministrament, en règim de lloguer, el muntatge i el desmuntatge d’una pista de gel sintètica per al poble de Nadal que preveu estrenar enguany durant les festes. Ara bé, des de la corporació s’ha volgut deixar clar que “el concepte és totalment diferent” a la pista que es va instal·lar durant el mandat passat. El cònsol menor, Marc Pons, va remarcar que “l’any passat va ser només una acció aïllada, aquí fem un projecte de poblet de Nadal, és una cosa més global”.

A més, es va indicar que com que es tracta d’una pista sintètica el cost és molt inferior al d’una pista de gel natural. Pel que fa al cost que s’haurà d’assumir dependrà finalment de les propostes que es presentin al concurs, però els diners estan inclosos en la partida de 360.000 euros que s’ha previst per muntar la totalitat del poblet de Nadal. Pel que fa a la ubicació, encara no està decidida del tot, però Pons va admetre que “la plaça del Poble té molts números”. La decisió final anirà en funció de les mides que tingui. El que es té clar és que la plaça Rebés, on hi havia la de l’any passat, “no és el lloc idoni”. Es creu que ha de ser “un lloc ampli” i que permeti “lligar-la a altres esdeveniments”.

Calendari d’activitats

Pons va explicar que mentre la pista que es va muntar l’any passat era “una acció aïllada”, la corporació té la voluntat de poder definir “un circuit per a la parròquia”. Així, es preveu que hi hagi decoració i animacions a diferents espais, aprofitant sobretot les zones més àmplies com les places i els eixos comercials. Algunes de les idees amb què es treballa és que les animacions no siguin només teatralitzacions, sinó que, per exemple, els visitants puguin trobar parades on prendre un vi calent o xocolata en diferents indrets de la parròquia. El cònsol menor també va posar en relleu el fet que aquest tipus d’esdeveniment permeten “muntar una història i podem adreçar-nos molt a les famílies i als infants per explicar tot el patrimoni del què disposem”.

“Estem treballant en la calendarització d’accions, amb mappings i altres propostes. Tot per promocionar el comerç”, va detallar el cònsol, afegint que una altra diferència que permetrà el poblet serà disposar d’un mercat durant totes les festes. I és que la instal·lació, inspirada en els mercats de Nadal del nord d’Europa, s’obrirà a principis de desembre i es mantindrà fins a Reis. “Ha de poder ser una experiència per als visitants i els residents. Que la gent vingui expressament per això. Perquè tot i que ja som atractius per les compres i l’esquí, el poblet pugui ser un afegit”, va manifestar Marc Pons.

D’aquesta manera, i per evitar perjudicar els comerciants locals, el mandatari va indicar que en les diferents casetes i parades que hi hagi al poble s’apostarà per la presència de productes que no es trobin al país. Pel que fa a les parades va exposar que també es vol fer una calendarització per tal que no coincideixin els mateixos productes tots els dies i que sempre hi hagi alguna proposta.

REBAT LES CRÍTIQUES DELS LIBERALS I NEGA QUE HI HAGI "IMPROVISACIÓ"

El cònsol menor de la capital, Marc Pons, va rebatre ahir les crítiques expressades pels consellers de la minoria de Liberals d’Andor­ra en què acusaven la majoria d’improvisar i de manca de previsió pressupostària per les darreres modificacions aprovades. “No és una improvisació, no s’inclouen projectes nous sinó que és una reorganització de les partides per les diferents necessitats que hem vist”, va assegurar Pons, afegint que no han actuat de la mateixa manera “que moltes altres institucions”.

D’aquesta manera va defensar que la seva voluntat és “fer les coses bé”, per la qual cosa va destacar que “millor modificar que no pas no complir els objectius”. Malgrat tot el mandatari de la capital va reiterar que en cap cas “renunciem a res. Els projectes es faran, però en altres anys i el que està previst per a aquest any es farà”.

Cal recordar que en la darrera sessió de consell de comú la majoria va reduir en 500.000 euros la partida d’inversions, va ajornar l’embelliment de Meritxell i la remodelació de l’avinguda d’Enclar i va apujar la partida destinada al mercat de Nadal.

tracking