El comú creu que el Falgueró serà un revulsiu per a aquesta zona

Trini Marín afirma que es realitza en un lloc “important” de la parròquia, ja que és una de les zones més habitades

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El projecte per crear un macrocomplex immobiliari de luxe a la zona del Falgueró, entre l’hospital de Nostra Senyora de Meritxell i el col·legi Sant Ermengol, pot ajudar a revitalitzar l’àrea. “Això podria aportar una part molt bona per a aquella zona”, va assegurar ahir la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín. Tot i que la líder de l’administració local va confessar que encara no ha tingut l’oportunitat de veure el projecte, va indicar que es realitza en una part “molt important” per a la par­ròquia, ja que és “una de les zones amb més habitants que hi ha”.

A hores d’ara, aquesta iniciativa es troba en fase d’estudi per veure si s’aprova. “Ara el projecte ha entrat a Urbanisme, que ha d’aprovar-lo amb el Govern”, va explicar ahir Marín. En aquest sentit, la cònsol major va exposar que la iniciativa ha de “passar per una junta de Govern i per la comissió d’Urbanisme”. En concret, el projecte que va presentar la setmana passada Gilles Dregi, director general de Reig Capital, preveu crear un conjunt residencial i de negocis que tindrà 7.667 metres quadrats de superfície, dels quals 54.217 seran edificables. El complex, impulsat per les societats Atri i Encaix, comptarà amb una àrea dividida en sis parcel·les que acolliran una part residencial i hotelera de luxe, així com una altra de negocis i de serveis amb blocs de pisos de 15 i 7 plantes respectivament.

No es va activar el nou dipòsit

Tot i les pluges de divendres, el president de Capesa, Eduard López Mirmi, va assenyalar ahir que encara no s’ha requerit utilitzar el segon dipòsit, que va entrar en marxa a començaments de juliol coincidint amb l’arribada del Tour de França. “No el vam haver de fer servir perquè vam controlar la situació, però si l’haguéssim hagut de fet servir, hauria anat perfecte, perquè ja vam fer les proves suficients i estem molt més tranquils”, va argumentar López Mirmi. Fins ara, Capesa comptava amb un dipòsit amb capacitat de 800 metres cúbics, però n’està construint dos més cada un amb capacitat de 2.500 metres cúbics per evitar la terbolesa d’aigua i els talls del servei quan plou. El tercer dipòsit es preveu que estigui llest el pròxim mes d’octubre.

En un altre context, la cònsol escalenca va valorar positivament la participació en la festa major d’Escaldes-Engordany, que va començar divendres i va acabar ahir. En aquest sentit, va exposar que el fet que enguany no hagin coincidit amb les de Sant Julià va incrementar el nombre d’assistents. “Aquest any hi ha hagut molta participació. Els concerts de la tarda estaven plens de gom a gom”, va sentenciar.

tracking