Rios acusa el comú d'ampliar la plantilla per favors electorals

El primer secretari del PS assegura que Torres sap que “estan entrant treballadors” per les promeses que es van fer

Rios acusa el comú d'ampliar la plantilla per favors electoralsARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

David Rios critica el cònsol major d’Encamp per atribuir a corporacions anteriors la situació del personal del comú. Afirma el primer secretari del PS que dir que amb Miquel Alís es contractava gent sense tenir en compte les necessitats del comú “és tirar pilotes fora, sempre pots anar enrere i car­regar-li la culpa a un altre però si la responsabilitat és teva i t’has presentat com a cònsol l’has d’assumir i resoldre-la”. I acusa Jordi Torres del desgavell que hi ha a la plantilla parroquial ja que assegura, en declaracions a COPE Andorra-AD Ràdio, que “avui dia els recursos humans a Encamp estan creixent i el senyor cònsol ho sap perquè està dins de casa comuna i sap que es van assumir uns compromisos electorals i d’una via o d’una altra estan entrant treballadors al comú, per tant no és una excusa desviar l’atenció d’aquesta manera”.

El polític encampadà critica que s’està vivint una situació que qualifica com “una paradoxa” el que succeeix a la parròquia, “perquè DA governa quatre anys més però sembla que acabi d’entrar i és sorprenent que el cònsol major que a l’altre mandat era cònsol menor no sàpiga quin personal treballa al seu comú quan fa quatre anys que està a dins”. David Rios lamenta que Encamp es trobi des de fa temps “en un declivi”, que sigui un poble residencial on no s’hi fa vida “perquè no està net, està deixat, no fa goig i per tant emigrem cap a altres parròquies”.

El primer secretari del PS reclama que hi hagi “un revulsiu, Encamp necessita un equip comunal que torni a tirar endavant” i rememora èpoques passades quan “fa 20 anys era el centre d’Andor­ra i estàvem orgullosos de tenir un munt de turistes a l’estiu i moviment i activitat i, falta que aquest tarannà torni a aparèixer”. Segons ell s’ha d’aconseguir que amb accions hi hagi botigues que omplin els locals que estan buits, que les empreses vegin que és un bon lloc per desenvolupar-se i destaca que tenen una bona ubicació perquè estan a prop de França, d’Espanya i del centre d’Andorra. El que afegit, precisa, al fet que “tenim bons equipaments i per tant capacitat per ser una parròquia puntera però els equips comunals que hem tingut no l’han potenciat” i no fa bones previsions per al que resta de legislatura. “Ens trobem amb la idea que aquests tres anys i mig que queden de mandat comunal també se’ns faran molt llargs a menys que canviï”.

Declivi també amb el PS

Quan se li recorda a Rios que hi ha hagut molts mandats socialdemòcrates amb Miquel Alís al capdavant, el polític encampadà destaca que “el PS va deixar de governar Encamp al 2011” i reconeix, però, que “llavors ja hi havia un declivi, és cert, i faltava un revulsiu que no ha arribat”. I entre les raons per explicar aquesta situació apunta que la variant que passa per fora del poble “ens ha fet bastant mal” perquè ha suposat que “molts turistes no passin per dins, no parin, no hi hagi gaire vida i ha afectat bastant l’economia del poble”.

David Rios assenyala que aquesta situació no té perquè fer que el comú “no pugui emprendre accions per embellir la parròquia, no deixar que es degradin certs barris, que el poliesportiu no caigui a trossos” i reclama que fan falta “idees imaginatives perquè diners tampoc n’hi ha gaires però s’han de fer coses, i és el que s’espera d’aquest consolat elegit al desembre”.

Ld'A RECORRERÀ AL SUPERIOR CONTRA L'INCREMENT DE SALARIS

Els consellers comunals de Liberals d’Andorra + Independents a Encamp, Jordi Troguet i Maribel Lafoz, van anunciar ahir que recorreran al Tribunal Superior la decisió de la Batllia de tombar-los la demanda que havien presentat per l’increment de salaris (en el cas dels consellers de la majoria) que es va aprovar a principis d’any. Segons es va informar a través d’un comunicat, els consellers “ja s’esperaven” que la Batllia no els donés la raó en la primera instància a la demanda interposada contra el comú per vulneració de drets fonamentals. En aquests sentit, va precisar que “donada la transcendència política dels fets al·legats i vist que la sentència afectaria tots els comuns no esperàvem un altre posicionament”. Per això recorreran al Superior i van indicar que esperen que no serà fins al pronunciament del Tribunal Constitucional que “no tindrem elements concrets per valorar la qüestió” en referència als greuges comparatius. Cal recordar que Troguet i Lafoz acusen el comú de vulnerar drets després que s’incrementés el sou a tots els consellers que són presidents de comissió.

tracking