Els visitants descobreixen la parròquia en el Dia del turista

El ball de Santa Anna serà el protagonista del darrer dia de la celebració

Els visitants descobreixen la parròquia en el Dia del turistaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La celebració del Dia del turista en el marc de la festa major d’Escaldes-Engordany deixa sempre una jornada de somriures a l’avinguda Carlemany. Com és habitual, les pubilles i hereus de la parròquia van recórrer la zona buscant visitants per tal de mostrar-los algunes de les tradicions de la parròquia i el país. Així, es convidava els homes a provar de beure amb porró, mentre que a les dones se’ls regalaven clavells. Van ser molts els curiosos que es van prestar ahir al matí a la proposta i, a més, podien arrodonir el dia amb un bon esmorzar a base de pa amb tomàquet i embotit que els membres de la Unió Pro-Turisme es van encarregar de repartir en una zona propera a la plaça Coprínceps.

Al llarg del dia, a més, els escaldencs van poder gaudir d’una aquafest amb passarel·la lliscant i batalla d’aigua al carrer dels Veedors, una master class de zumba o sardanes a més de ball i concerts per tancar la jornada.

Avui, coincidint amb el dia de Santa Anna la parròquia posarà el punt i final a la festa major. En aquest sentit, en destaquen la missa que es farà a les 12 hores en honor a la patrona a l’església de Sant Pere Màrtir, a més del tradicional ball de Santa Anna que es fa un cop acaba la litúrgia a la mateixa plaça de Santa Anna. A continuació s’oferirà un aperitiu a tots els assistents.

L’activitat continuarà a la tarda amb animació infantil amb escuma al carrer dels Veedors, seguit del repartiment de coca i xocolata per als més petits. A les 18 hores, al Prat del Roure, l’orquestra Maravella farà un concert de tarda. A les 20 hores, al parc de la Mola, serà el torn de la cantada d’havaneres amb el grup Blau Mediterrà i com és tradició es repartirà rom cremat.

Com a fi de festa, a més del ball de nit amb l’orquestra Maravella, en destaca el castell de focs artificials que es farà a dos quarts de dotze de la nit i que anirà seguit del plat fort dels concerts que hi haurà hagut al carrer dels Veedors: l’actuació de La Gran Pegatina. Al llarg de tot el dia, a més, es podrà seguir passejant pel mercat de les bruixes o provar els diferents food trucks.

tracking