La Batllia rebutja la demanda dels Ld'A per les remuneracions

L’aute sosté que la decisió de la majoria comunal s’ajusta al reglament

La Batllia rebutja la demanda dels liberals d'Encamp per la remuneració dels consellersXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Batllia ha tombat la demanda que havien fet els consellers de Liberals+Independents per les retribucions que perceben els presidents de comissió del comú.

Un aute del 22 de juliol dóna la raó a la majoria del comú contra la demanda dels consellers de la minoria, que denunciaven la suposada vulneració del dret a la igualtat dels ciutadans per accedir a les funcions i càrrecs públics. El batlle considera que la decisió del comú “no pot ser seriosament titllada de vulneradora del dret de permanència dels consellers en igualtat de condicions”, afegint que la càrrega de treball d’un president “necessàriament ha de comportar una situació diferent de responsabilitat” i que la decisió del comú s’ajusta a l’article 30 del reglament d’organització i funcionament dels comuns.

Finalment, la decisió –que pot ser recorreguda– assenyala que “no deixa de sorprendre que el lapse de temps transcorregut entre l’acte administratiu denunciat i la interposició de la present demanda evidencia la manca d’urgència pels mateixos promotors en denunciar la gravíssima lesió”.

El comú d’Encamp va decidir el passat 14 de gener assignar als presidents de comissió una retribució superior a la dels membres de les comissions consistents en 250 euros de suplement. Contra aquesta decisió, els consellers de la minoria Jordi Troguet i Maria Isabel Lafoz van comunicar el 7 de juliol que havien registrat una demanda a Batllia pel que consideraven “un greuge comparatiu” amb els consellers de la majoria d’UP+DA. El text també demanava la impugnació de la modificació del reglament.

tracking