El Serrat tindrà un aparcament amb un centenar de places aquest hivern

El condicionament de les dues parcel·les de 2.700 metres quadrats es farà d’“immediat”

El Serrat tindrà un aparcament amb un centenar de places aquest hivernAna

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Serrat comptarà amb un aparcament comunal que tindrà 97 places i que està previst que estigui construït aquest mateix hivern. La sessió de consell de comú d’ahir va aprovar un crèdit per llogar el terreny, que fa 2.700 metres quadrats, i un altre d’extraordinari per realitzar, d’“immediat”, les obres de condicionament del solar. El cònsol major, Josep Àngel Mortés, va argumentar que “era un dels temes que es volia prioritzar” perquè a l’hivern “sempre hi havia molts problemes d’accés” per l’afluència de gent. Finalment s’ha tancat un acord amb els propietaris de les dues parcel·les de la urbanització Prada del Serrat per fer-hi l’aparcament. En concret, del centenar de places que hi haurà, sis seran per a autobusos.

En declaracions als periodistes, Mortés va donar a conèixer que es va reunir amb Socialdemocràcia i Progrés (SDP) –que va rebutjar qualsevol projecte d’inversió privada a Ordino-Arcalís si en comportava la urbanització– per explicar-los que a partir del pla estratègic es decidirà “quins són els projectes més interessants” i que se sotmetran a votació dels veïns en una reunió de poble.

El cònsol, però, va posar de manifest que “és complicat” que es pugui construir al camp de neu perquè s’hauria de canviar la Llei del sòl. Amb tot, va destacar que “hi ha moltes formes de construcció” i “a partir d’aquí tot és estudiar-ho”. Podria ser, va apuntar, “un tipus de construcció que s’adapti perfectament a l’entorn”. En aquesta línia, la consellera liberal Sandra Tudó va advertir que “si hi ha una construcció ha de ser molt respectuosa amb la natura” i, per tant, va defensar que “s’han de posar límits” perquè “de massificacions no en volem”.

Mortés es va mostrar partidari de valorar de tancar els ports de muntanya “en períodes concrets i en horaris molt ben definits” per atreure el cicloturisme. Segons va dir, quan hi ha trànsit “és complicat”, però “en temporada baixa es podria tancar a certes hores”.

tracking