Capesa finalitza la instal·lació de la coberta del tercer dipòsit d'aigua

La nova cisterna es posarà en funcionament a l’octubre, quan la parròquia disposarà de 5.800 metres cúbics

Capesa finalitza la instal·lació de la coberta del tercer dipòsit d'aiguaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Capesa va finalitzar ahir al migdia la instal·lació de la coberta del tercer dipòsit d’aigua. Amb aquest nou recurs, la parròquia passarà de tenir 800 metres cúbics d’aigua de reserva a tenir-ne 5.000 més gràcies a les dues cisternes noves que s’han construït a la carretera de la Plana i que tenen una capacitat de 2.500 metres cúbics cadascuna. El primer nou dipòsit va entrar en funcionament coincidint amb l’arribada del Tour al país, i el tercer està previst que s’activi pels volts de l’octubre. Després de les tasques d’instal·lació de la coberta del tercer recipient –que es van realitzar entre dijous i divendres i van concloure ahir pels volts de les dotze del migdia, quan ja es va reobrir la carretera al trànsit–, només faltarà preparar l’interior del dipòsit perquè pugui rebre aigua.

Les tres cisternes, però, funcionaran encara de manera provisional en espera de dur a terme la interconnexió, prevista per al març de l’any que ve. Serà llavors quan operaran autònomament i se’n podrà fer ús indistintament, sense estar condicionades al primer sortidor, del qual dependran els dos nous punts de subministrament. Segons va explicar ahir el president de Capesa, Eduard López Mirmi, “quan tot funcioni normal es podrà emplenar i buidar el dipòsit que vulguem i podrem fer servir el que vulguem”. D’aquesta manera, va apuntar, quan la interconnexió estigui acabada “tindrem tres dipòsits i tots tindran la seva sortida i entrada independent”. Fins llavors, “emplenarem el dipòsit nou a partir del vell” i si s’ha de fer ús de les reserves del nou recipient una bomba s’encarregarà de reomplir el primer.

Mirmi va detallar que un cop col·locada la coberta de la darrera cisterna només queda impermeabilitzar-ne l’interior i habilitar el sistema de conducció intern. Unes accions que es duran a terme d’ara al setembre. Aleshores, i fins al març, es farà ús del sistema de bombatge per tenir els 5.000 metres cúbics d’aigua suplementaris. “El planing l’estem seguint fil per randa”, va assegurar el responsable de la companyia d’aigües. El cost del nou dipòsit, previst en 1,3 milions d’euros, l’assumirà el comú en cas que l’assemblea extraordinària de Capesa de la tardor no doni el vistiplau a l’ampliació de capital de la companyia.

Estiu tranquil

El cònsol menor, Marc Calvet, va remarcar ahir que “aquest estiu en principi no s’haurà de patir” per si hi ha problemes de terbolesa i talls en el subministrament, i va posar de manifest que la pedregada que va caure el cap de setmana del Tour no va afectar Escaldes. De fer-ho, s’hauria fet ús de les reserves del segon dipòsit, que mentre no tingui una entrada i sortida d’aigua independent s’omple a partir del primer.

tracking