Complex de luxe de 7.600 metres quadrats al Falgueró

Les societats Atri i Encaix presenten un concurs per crear un espai multifuncional amb 100 immobles d’‘alt standing’ i un hotel amb 60 ‘suites’

Complex de luxe de 7.600 metres quadrats al FalgueróFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un macrocomplex immobiliari multifuncional de 7.667 metres quadrats de superfície s’aixecarà a la zona del Falgueró, entre l’hospital de Meritxell i el col·legi Sant Ermengol, en un termini de tres anys. Es tracta d’una àrea dividida en sis parcel·les que tindrà un total de 54.217 metres quadrats d’edificabilitat i que albergarà una part residencial i hotelera de luxe i una altra de negocis i serveis amb blocs de pisos de 15 i 7 plantes, respectivament. Un pla sense precedents al Principat que vol esdevenir “el referent del nou projecte immobiliari d’Andorra” que serveixi de “catalitzador de tot el que passa” al país, va explicar Gilles Dregi, director general de Reig Capital, en la presentació pública de la convocatòria del concurs d’idees que han impulsat les societats Atri i Encaix per definir el desenvolupament immobiliari del Falgueró, que es va urbanitzar del 2011 al 2014.

Amb l’acte celebrat ahir a Caldea es va iniciar el procés de selecció prèvia dels equips d’arquitectes que podran optar al concurs d’arquitectura per a l’elaboració del projecte. Segons va detallar Dregi, fins a mitjan setembre es podran presentar les propostes d’equips i s’escolliran els sis que es considerin aptes per participar. Els seleccionats tindran un termini d’entre vuit i deu setmanes per presentar el projecte bàsic. Malgrat que es prioritzaran els grups liderats per professionals andorrans, el concurs és internacional i vol buscar experts de renom mundial.

Arquitectura “en majúscules”

Maria Reig, presidenta de Reig Capital, va posar de manifest que la intenció és convertir el Falgueró en “un projecte d’arquitectura en majúscules” que mantingui “les arrels andorranes” i esdevingui “un referent de qualitat i innovació en l’àmbit arquitectònic, urbà i social”, fugint de l’“arquitectura presumptuosa que no té en compte la qualitat i el sentir-se bé”. Per això, va dir, cal fixar-se en el nord d’Europa per aprendre de projectes que aposten per la sostenibilitat i milloren la qualitat de vida. En aquest sentit, va assenyalar que el complex immobiliari haurà de seguir “criteris de desenvolupament sostenible al més alt nivell internacional”.

Segons va manifestar Dregi, el complex “es veurà des de tot arreu, per tant ha de ser representatiu d’Andorra”, que aglutini allò que “volem projectar a fora” i que tingui “accés directe” al centre de la capital i d’Escaldes-Engordany. “Un espai urbà amb identitat pròpia i una arquitectura singular” que ha de ser “molt emblemàtic i andorrà”, que “casi amb la cultura, l’arquitectura i la tradició andorrana”, va exposar. “És un projecte prou important perquè esdevingui un centre d’atracció”, va argüir Dregi, destacant que estarà “integrat dins l’estructura empresarial i econòmica andorrana”.

Pel que fa a la innovació, va remarcar que “volem ser conillets d’Índies de tot el que es pot fer quant a innovació” tecnològica i mèdica, i en aquest sentit va avançar que s’han fet contactes amb grups sanitaris i “hi ha interès” a instal·lar-se al país.

CARACTERISTIQUES DEL COMPLEX

-Parc residencial. Tres de les sis parcel·les, equivalents a 34.000 metres quadrats, estaran destinades a ús hoteler, comercial i residencial. Es faran tres torres de 15 plantes amb 735 places d’aparcament. Pel que fa als immobles, es construiran 100 habitatges d’alt standing.

-Centre de negocis. Les tres parcel·les restants, de 20.000 metres quadrats per edificar, es projectaran com a centre de negocis. Hi haurà set plantes.

-Paisatge. Es crearan espais a l’aire lliure i zones verdes per fomentar la interacció social i la convivència entre residents i forasters.

-Hotel de luxe. El Falgueró comptarà amb un hotel mitjà però “de molt nivell”, segons els propietaris, dirigit a clients exclusius. Tindrà 60 suites de luxe i serà alhora “el centre d’activitat” que “dotarà de servei la comunitat”.

-Innovació tecnològica i sanitària. L’ànim és atraure també projectes tecnològics i sanitaris. Ja s’han fet els primers contactes amb grups mèdics i s’ha palesat l’interès.

tracking