Ascensor entre Tobira i Príncep Benlloch el 2017

Enguany es millorarà l’escala a la zona de la Quirola i es revisarà el cost de la segona fase de l’obra, ja que la troben “molt cara”

Ascensor entre Tobira i Príncep Benlloch el 2017Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Andorra la Vella ha reactivat el projecte per fer un ascensor a la zona de la Quirola que comuniqui els carrers Tobira i Príncep Benlloch. Si bé aquest mateix any començaran les obres, l’ascensor no es col·locarà fins al 2017. Així ho va explicar la cònsol major de la capital, Conxita Marsol. Precisament ahir el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) feia públic l’edicte de convocatòria del concurs nacional per adjudicar els treballs de la primera fase de l’obra, que en el seu conjunt preveu la construcció d’una passarel·la, les escales i l’ascensor. “Creiem que és un projecte important i necessari, per tant hem decidit complir el conveni que s’havia fet amb el privat i iniciar els treballs”, va explicar.

Aquesta primera fase inclou la realització de “tota l’obra civil”, és a dir, “preveiem fer les escales i la caixa de l’ascensor, per deixar-ho tot a punt”. Una divisió de l’obra que s’ha acordat amb la propietat. Així, va destacar, “els veïns no hauran de tornar a patir molèsties de sorolls i pols”, i l’any que ve serà quan es finalitzarà l’obra amb la instal·lació de l’ascensor i la construcció de la passarel·la per arribar a Príncep Benlloch. El comú invertirà 170.000 euros en la primera fase de l’obra i es preveu un termini d’execució de nou mesos. De fet, totes aquelles persones interessades a presentar-se al concurs poden lliurar les seves ofertes fins al 3 d’agost al departament de secretaria general del comú. L’obertura dels plecs es farà el 5 d’agost.

Revisió

Pel que fa a la segona fase de l’obra, Marsol va indicar que la corporació local està revisant-ne els costos. “S’havia previst un pressupost de 600.000 euros i d’entrada ens ha semblat molt car. Potser ho val, però ens ho volem tornar a mirar”, va afirmar. I és que va recordar que eren unes partides que no s’havien previst al pressupost i, per tant, es vol ser curós. Cal recordar que va ser l’any 2011 quan el comú liderat per Rosa Ferrer va signar la permuta d’un terreny amb un privat que permetia tirar endavant la proposta.

D’altra banda, la cònsol major va avançar que en breu presentaran a Sindicatura una proposta de conveni per tal d’obrir al públic l’aparcament exterior del Consell General. “El comú ha fet un esborrany que s’haurà de sotmetre a l’opinió del Consell. Hi podran fer aportacions però hi ha entesa i estic convençuda que ho podrem tancar aviat”, va afirmar. En aquest sentit, malgrat que la petició de veïns i comerciants era que el pàrquing tingués sempre un ús públic tenint en compte que la nova seu parlamentària ja disposa d’un aparcament propi, des del Consell es va argumentar que no hi ha prou places i que, per tant, s’hauria de buscar un model mixt. I és precisament aquesta fórmula la que proposa la corporació. Marsol va indicar que es demanarà que els ciutadans puguin fer ús de l’equipament els caps de setmana i els períodes de vacances, és a dir, sempre que no hi hagi activitat parlamentària. Amb tot, es descartaria obrir-lo durant la nit. “És més complicat”, va argumentar.

NEGOCIACIÓ OBERTA PER LA REORDENACIÓ DELS ENTORNS DE CASA DE LA VALL

Malgrat que el Govern ja ha convocat el concurs per adjudicar les obres d’enderroc de l’antiga Casa de les Monges, el cert és que el comú i el Consell General encara no han definit el projecte que ha de permetre reordenar la zona dels entorns de Casa de la Vall. “De moment es farà l’enderroc, que serà al setembre o a l’octubre i anirà a càrrec de Govern. Però és una zona propietat del Consell General i per tant començarem a parlar per veure què s’hi pot fer”, va explicar Conxita Marsol.

La mandatària de la capital va exposar que encara no s’ha començat a treballar en el projecte de reforma que s’haurà de dur a terme un cop l’antic immoble ja s’hagi enderrocat. Primer es reuniran les dues parts implicades i a partir d’aquí es començarà a treballar. La cònsol no va voler confirmar si finalment s’optarà per fer un concurs d’idees –com en alguna ocasió s’havia apuntat des del mateix comú– i va manifestar que tot plegat “depèn més del Consell General”.

Cal recordar que l’enderroc de la Casa de les Monges és un projecte que fa anys que es reivindica amb la voluntat de poder reordenar la zona i embellir-la. Amb tot, no ha estat fins aquest any que el Govern ha previst una partida al pressupost per poder fer front a les obres de demolició d’aquest immoble.

tracking