La policia va denegar la petició del comú d'enviar més agents al Roser

Fenés admet que continuen els problemes de ‘botellón’ i que se’ls fa difícil evitar-ho

La policia va denegar la petició del comú d'enviar més agents al RoserFACEBOOK / R. O. P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les festes del Roser d’Ordino van tornar a posar de manifest que no s’ha eradicat la problemàtica del botellón a la parròquia. Així ho va admetre la consellera de Cultura del comú, Vanessa Fenés, en assegurar que és una situació que es dóna “cada any” i que “és molt difícil de controlar”. La consellera va recordar que des de la comissió de festes ja s’impedeix la venda de begudes alcohòliques als joves menors d’edat dins de la plaça, “però a partir del moment que arriben amb bosses de la compra i se’n van a un pàrquing, com ho controles?”.

En aquest sentit, va indicar que “el comú ha demanat més efectius policials”. De fet, abans de la festa els responsables comunals es van reunir amb el cap de la policia perquè a la zona s’hi destinessin “cinc o sis patrulles, però ens van dir que no, que era impossible, que no tenen prou efectius per garantir-nos-ho”. I és que la consellera admet que els casos de botellón que es donen acaben generant les queixes dels veïns, “que no han d’aguantar-ho”. D’altra banda, va apuntar que el problema “no és més greu que fa dos anys o l’any passat”, i va apel·lar, també, a la responsabilitat dels pares. “La màxima responsabilitat és dels pares: la franja d’edat del botellón és inferior als setze”, va asseverar.

Pel que fa a les zones on es concentra aquest problema, la consellera va indicar que són espais “grans i foscos”. Així, en són exemple el pàrquing de l’hotel Coma, l’espai de l’escola andor­rana de segona ensenyança o en placetes petites com pot ser la zona de darrere de l’església o el rocòdrom.

tracking