Inversió de 14,4 milions a Encamp i al Pas fins al 2019

Els partits de l’oposició afirmen que el marc pressupostari és “de mínims”

Inversió de 14,4 milions a Encamp i al Pas fins al 2019Ana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú invertirà 14,4 milions a Encamp i al Pas de la Casa des d’ara fins al 2019. Es tracta d’una injecció econòmica que duplica la de l’any passat, que va ser de 6,6 milions, i s’anivella amb la que hi va haver l’any 2014, que va ser de 13 milions, gràcies a la millora de la situació financera de la corporació. Aquest any s’invertiran 2,8 milions d’euros i l’any que ve 4,9, mentre que els darrers dos anys les inversions seran de 4 milions i de 2,7.

Els projectes que s’enduran bona part d’aquestes quantitats seran la remodelació del passeig de Mojácar –estimada en 2,2 milions i prevista en quatre fases, la primera de les quals començarà a final d’any– i les actuacions al Pas de la Casa, que s’aniran fent cada any. A la població encampadana es construirà una nova escola bressol que costarà 1,7 milions, es millorarà el paisatge urbà (1,2 milions) i s’arranjaran els dipòsits d’aigua (mig milió). La remodelació de les avingudes Joan Martí i François Mitterrand, que tindrà lloc entre el 2018 i el 2019, costarà uns dos milions d’euros.

Un marc “de mínims”

El consell de comú d’ahir va aprovar només amb els vots de la majoria un marc pressupostari que la minoria va qualificar “de mínims”, en considerar migrada la inversió que es realitza. El conseller del PS Pere Marsenyach va afirmar que “s’hauria pogut anar més enllà” mentre que el també socialdemòcrata Joan Sans va assenyalar que “és un marc de mínims molt ajustats”. Així mateix, va criticar que no queda reflectit com es duran a terme les inversions i va denunciar que la majoria no ha comptat amb la minoria per elaborar el marc pressupostari. Una queixa que va reproduir Liberals d’Andorra. La consellera Maribel Lafoz va afirmar sentir-se “marginada” i va acusar la majoria de ser poc “valenta”. “Ens hauria agradat participar”, va assenyalar. El liberal Jordi Troguet, de la seva banda, va subratllar que el marc no preveia un increment d’ingressos, ja que l’objectiu és créixer anualment un 0,5%. Pel que fa a les despeses, la projecció és que augmentin un 3% cada any, mentre que l’endeutament ha de passar del 105% al 93% (22,6 milions). La corporació va tancar el primer trimestre amb 3,2 milions de superàvit.

LA CORPORACIÓ ENLLESTEIX L'ANÀLISI DE LA SITUACIÓ DELS PROP DE 300 TREBALLADORS

El cònsol major, Jordi Torres, va anunciar ahir en declaracions als periodistes després del consell de comú que el document que analitza quina és la situació del personal de casa comuna ja està enllestit i que es va lliurar a l’oposició la setmana passada. El cònsol va revelar que són 290 els treballadors que hi ha i va exposar que amb aquesta “foto real” la corporació podrà posar fil a l’agulla i “configurar una nova estructura organitzativa”. Segons va apuntar, el document ofereix l’organigrama de cada departament i detalla en quina situació es troba i quines funcions desenvolupa cada empleat. El cònsol, a més, va reconèixer que d’aquesta anàlisi se’n desprèn que s’haurà d’“optimitzar al màxim”, promoure la mobilitat interna i recórrer a la contractació si és necessari.

L’oposició, emperò, va denunciar un cop més les disfuncions en matèria de recursos humans. Sans va assegurar que “s’estan tapant forats de qualsevol manera”, mentre que Lafoz va advertir que “aquest desordre no se soluciona en quatre dies”.

tracking