Circulació a la part baixa de Meritxell fins al migdia els dies feiners

El comú aprova la conversió per a vianants de l’avinguda a partir del 10 de juliol i permetrà el pas de tots els vehicles durant el matí

Circulació a la part baixa de Meritxell fins al migdia els dies feinersARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Andorra la Vella permetrà la circulació per la part baixa de l’avinguda Meritxell de dilluns a divendres des de primera hora del matí i fins a les dotze del migdia de tot tipus de vehicles, no només els de càrrega i descàr­rega, un cop esdevingui un eix comercial per a vianants. La sessió ordinària del consell de comú de la capital va aprovar ahir, amb els vots favorables de la majoria, dues abstencions de la minoria del PS i dos vots contraris de la minoria liberal, que dissabte 10 de juliol es tanqui de manera definitiva al trànsit rodat el tram de l’avinguda comprès entre el car­rer de la Unió i la Rotonda, però que la restricció sigui només a partir del migdia els dies laborables. El cap de setmana i festius no es permetrà el pas de vehicles.

L’equip de govern ho va aprovar malgrat la carta que un grup de comerciants de l’avinguda –concretament nou botiguers i quatre propietaris– va enviar la setmana passada als cònsols en la qual mostraven el rebuig a la conversió per a vianants d’aquesta part de Meritxell i demanaven un estudi sobre les repercussions del tancament. “La decisió està presa. El 10 de juliol amb l’arribada del Tour es tancarà al trànsit la part baixa de l’avinguda”, va reiterar la cònsol major, Conxita Marsol, com ja havia avançat al Diari, que va anunciar que l’estudi de la Taula de Mobilitat sobre les repercussions de la restricció del trànsit a Meritxell “és favorable”.

Marsol va avançar que la setmana que ve es reunirà amb representants del grup contrari al tancament, però va recordar que els cònsols van parlar un per un amb tots els comerciants afectats i que un 85% es van mostrar favorables a “la conversió per a vianants sense condicions”. La resta, va indicar la cònsol major, “van manifestar reserves, però tampoc una oposició absoluta”.

Embelliment, el nadal del 2017

El comú permetrà el pas de tots els vehicles fins al migdia mentre no es comencin les feines d’embelliment de la totalitat de l’avinguda que preveu tenir acabades pels volts del Nadal del 2017. En aquell moment es decidirà si es manté o només es permetrà l’accés rodat als vehicles de càrrega i descàrrega. Respecte a l’embelliment, tant de la part alta com de la part baixa de Meritxell, la cònsol major va recordar que es tracta d’un “projecte superficial” i que la part més complicada serà “treure el quitrà actual i fer la nova pavimentació”.

Els dos grups de la minoria van mostrar les seves reserves a la conversió per a vianants. El conseller liberal i excònsol, Jordi Minguillón, va posar en dubte que la mesura serveixi per reactivar el comerç, ja que, “tot i que espero equivocar-me, crec que no farà cap favor a l’avinguda”.

Des del Partit Socialdemòcrata, la consellera Dolors Carmona va justificar l’abstenció en el fet que “creiem que s’ha pres aquesta decisió de forma precipitada sense conèixer la globalitat de l’impacte, ni com afectarà les altres zones comercials properes”.

UN COORDINADOR PER AL SERVEI DE CIRCULACIÓ

El comú d’Andorra la Vella ha decidit dotar-se de la figura d’un coordinador del servei de circulació amb l’objectiu de “millorar un servei” que “no estava ben gestionat”. Ho va indicar la cònsol major, Conxita Marsol, que va anunciar que s’ha nomenat el sotsoficial Josep Maria Tomàs Bach, “una persona de confiança dels cònsols”, per ocupar aquest càrrec. Marsol va assegurar que els agents “ho demanaven” i va assenyalar com a mancances que “no es veuen agents al carrer, no es controlen els parquímetres i hi ha molts encreuaments sense control”. Tomàs començarà avui la tasca i haurà de coordinar una plantilla que actualment està formada a la capital per 85 agents de circulació.

CANVIS EN UN ALTRE CONTRACTE DE L'ETAPA MINGUILLÓN

El consell de comú va aprovar ahir rescindir el contracte amb l’empresa Web Dreams SL, tancat els darrers mesos del mandat de Jordi Minguillón, pel qual es pagaven 3.800 euros al mes en concepte de lísing. Es tracta del contracte relatiu a la plataforma de serveis per als ciutadans, amb targetes intel·ligents, que encara no s’ha posat en funcionament en no estar preparades les infraestructures del comú. La corporació, que ha pagat durant gairebé un any 3.800 euros al mes per una plataforma no operativa, l’ha adquirit per 85.400 euros i calcula que s’acabarà estalviant 12.000 més. Minguillón va intervenir per defensar el contracte perquè “era un gran projecte i molt factible de realitzar”.

tracking