Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Ordino

El poble decidirà sobre el futur d'Arcalís

Un cop enllestit el pla estratègic es convocarà una reunió de poble perquè Ordino vegi quines són les opcions i decideixi
La sessió de consell de comú d'aquesta tarda.

El poble decidirà sobre el futur d'Arcalís

La sessió de consell de comú d'aquesta tarda.

C. G. / ANA
Un moment de l'acte de reconeixement a tres agents de circulació de la parròquia

El poble decidirà sobre el futur d'Arcalís

Un moment de l'acte de reconeixement a tres agents de circulació de la parròquia

C. G. / ANA
Actualitzada 30/06/2016 a les 16:45
El full de ruta que ha de definir el futur de l'estació d'Arcalís comença a clarificar-se. Tal com han explicat aquest dijous en sessió de consell de comú tant la majoria com la minoria, els passos a seguir ja s'han establert, i parteixen sobretot del fet que la decisió final sobre com s'ha de gestionar recaigui en la població ordinenca. Així es va acordar en la darrera reunió del consell d'administració de Secnoa.

El cònsol major, Josep Àngel Mortés, ha informat que ara es troben en ple procés d'elaboració del pla estratègic, el qual es preveu que estigui enllestit a finals d'any. Aquest pla oferirà unes propostes de gestió d'Arcalís com, per exemple, que segueixi sent una societat participada al cent per cent pel comú, que es pugui construir per ampliar-la (això requeriria un canvi a la Llei del sòl, ha exposat el cònsol), o que puguin entrar-hi inversors privats. Un cop quedin definides aquestes opcions, es convocarà una reunió de poble on "s’exposaran els pros i contres de cadascuna a la ciutadania".

A partir d'aquí, ha explicat Mortés, els ordinencs decidiran la via que més els convenci. Pel que fa a la fórmula de votació, des de la majoria encara s'està definint la millor opció, tot i que el cònsol no descarta la convocatòria d'un referèndum. Pel que fa a la minoria liberal, és partidària sobretot d'una "consulta popular".

Mortés ha exposat que, per la seva part, "no som partidaris de cap opció, sinó que som partidaris de tenir totes les opcions possibles", fent referència a si els convenç l'entrada de capital privat. Per part de l'oposició, segueixen considerant aquesta opció com la més favorable per a Arcalís, tal com ja van exposar en roda de premsa a principis de juny, on van anunciar que la societat Mountain Peak Developments, dedicada a fer d'intermediaris entre diferents tipus d’inversors, serà qui gestionarà les possibles ofertes foranes. En qualsevol cas, Sandra Tudó ha tornat a insistir que els noms de possibles inversors no sortiran a la llum fins que no surti publicat el plec de bases del concurs públic, en cas que finalment el poble optés per aquesta opció. Un plec de bases que ha de definir si s'aposta per una estació més familiar, més "salvatge" o amb més o menys construcció, ha plantejat Tudó com a possibles exemples.

D'altra banda, i un cop finalitzat el consell de comú d'avui, tres agents de circulació han rebut un petit homenatge i medalla per la seva dedicació. Aquilino Aparicio i Pere Curcoy pels seus 15 anys de servei, i Antoni Vàzquez pels seus 25 anys.
  • #1 Ordinenc
    (30/06/16 18:25)

    Tot i ser el més democràtic,convocar un referendum,també es una forma d'evasió de tots els politics,quan la cosa no funciona i s'els escapa de control.Detotes maneres jo penso,que mentre el M.I.Govern,vagi donant les transferències,aquesta de prop de 7 milions,anirem tirant,ara només cal pregar  que tot funcioni i de la manera que está el mon fa por.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477