Una vintena de padrins obren la temporada d'horts socials

Sandra Tomàs destaca que el projecte permet als avis “gaudir de la natura”

Una vintena de padrins obren la temporada d'horts socialsAna

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Mongetes, enciams, tomàquets, cebes... Aquestes són algunes de les hortalisses que els padrins d’Escaldes-Engordany conreen, des del mes de maig passat, a les vint parcel·les que enguany ha cedit la casa Sucarana gràcies a la gestió de la Fundació Julià Reig i que es van inaugurar oficialment ahir a la tarda. Durant la inauguració, que va comptar amb la presència de bona part dels hortolans, així com de la consellera de Gent Gran i Infància, Sandra Tomàs, i la consellera de Joventut, Laura Lavado, mossèn Jaume va aprofitar per fer la benedicció dels terrenys per protegir-los de les tempestes i les pedregades.

Quant al manteniment d’aquest tipus d’iniciatives adreçades a l’envelliment actiu de la gent gran, Tomàs va recalcar que és molt important mantenir-les i potenciar-les, ja que, segons va indicar, “permeten als padrins gaudir de la natura i fer una activitat a l’exterior”. “Sempre és molt reconfortant poder veure l’evolució del teu conreu i recollir els fruits del teu esforç”, va destacar. Un procés que tal com va comentar la consellera “segueix el cicle de la natura” fins posar el punt final pels volts del mes d’octubre, moment en què tots els padrins fan un sopar de germanor aportant diferents hortalisses dels respectius horts. La jornada d’inauguració va concloure amb un berenar de germanor per a tots els padrins.

En aquesta edició es conreen 20 parcel·les i com que hi van haver 21 sol·licituds dos padrins comparteixen un hort. També hi ha un espai per a projectes intergeneracionals i un altres per als usuaris de la unitat de conductes addictives.

tracking