FEDA instal·larà dos punts per carregar vehicles elèctrics al juliol

Els carregadors, un de normal i un de ràpid, estaran ubicats al centre del poble i alimentaran dos cotxes verds

FEDA instal·larà dos punts per carregar vehicles elèctrics al juliolAna

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Canillo disposarà de dos punts de càrrega per a vehicles elèctrics a partir d’aquest mes de juliol. Estaran situats al centre de la població i seran de càrrega normal i de càrrega ràpida per a dos cotxes. Segons va informar ahir el cònsol major, Josep Mandicó, Forces Elèctriques d’Andorra (FEDA) es farà càrrec de la instal·lació dels dos carregadors, que arribaran aquesta mateixa setmana. La ubicació exacta encara està per determinar però serà en una zona cèntrica, va afirmar el cònsol en declaracions als periodistes després de la sessió del consell de comú d’ahir on es va aprovar el conveni pel qual la corporació cedeix l’espai de la via pública per carregar els cotxes verds.

Es tracta d’un conveni que tindrà una vigència de tres anys pror­rogables i que la parapública signarà amb tots els comuns en el marc del pla per a la implantació del vehicle elèctric i híbrid endollable, un conveni que té per objectiu aconseguir que en un termini de tres anys circulin al Principat uns 500 vehicles elèctrics. Mandicó va assenyalar que “aquesta setmana acabarem de decidir on seran” els punts per endollar i va explicar que de moment només n’hi haurà al nucli. “Ara per ara només es farà al poble de Canillo”, va destacar, alhora que va revelar que havien decidit una ubicació però van optar per canviar-la. “Segurament ho acabarem fent en un lloc més cèntric perquè es vegi bé i la gent no hagi d’estar buscant”, va subratllar, i va assegurar que en qüestió “de deu o quinze dies” la població ja tindrà habilitats els punts.

Executar cobraments

La sessió de comú d’ahir també va aprovar un conveni que autoritza la corporació a tenir accés a la informació sobre el número de registre tributari (NRT) per tal de poder executar cobraments de deutes. D’aquesta manera, es posa en pràctica el protocol de col·laboració entre l’Associació de Bancs d’Andorra (ABA) i els comuns per executar els embargaments de quantitats directament als comptes corrents dels ciutadans i empreses moroses. A través d’aquest acord el comú demana al Govern l’accés telemàtic a la base de dades on hi ha els números de registre tributari dels afectats per tal de tirar endavant les retencions i que els comuns puguin dur a terme la gestió dels tributs pel seu compte. A més, es crearà una comissió formada per membres del departament de Tributs i Fronteres, del departament de Sistemes de la informació i de les corporacions locals per determinar el procediment a seguir i preservar la confidencialitat de les dades.

Les administracions tenen aquesta potestat executòria des de l’entrada en funcionament, el passat mes de maig, del saig. Són 35.000 els expedients que la Justícia retornarà als comuns per a l’execució forçosa d’actes administratius, 1.100 dels quals corresponen a Canillo.

NOVA TARIFA D’APARCAMENTS

El comú va aprovar ahir crear una nova tarifa per a l’aparcament dels Arenys de 27,50 euros al mes i 1,25 al dia. Fins ara aquest preu públic no existia i només hi havia la possibilitat de pagar tres euros al dia per a qualsevol dia de la setmana. Es tracta d’una tarifa que només serà vàlida els dies laborables i que és fruit “d’una necessitat que ens hem trobat per part de la gent que treballa a Canillo”, va argumentar Mandicó, el qual va afegir que es tracta de gent que treballa a la població però no hi viu i, per tant, només hi està de dilluns a divendres.

El cònsol menor, David Palmitjavila, va informar que el comú ha pagat 4.100 euros –4.100 més els ha abonat Ensisa– per a l’edició de 18.000 guies sobre les activitats d’estiu de Grandvalira.

ELS JOVES PROMOURAN UNA CAMPANYA PERQUÈ ELS CIUTADANS RECULLIN LES TIFES

Els alumnes de la parròquia de Canillo posaran en marxa una campanya de conscienciació per insistir en la necessitat de recollir els excrements dels animals a la via pública. La iniciativa es durà a terme en paral·lel a la campanya que ha engegat el comú per sensibilitzar els ciutadans. El que faran els infants serà instal·lar diversos cartells en contra de les accions incíviques al camí de Sella, un indret amb molta presència de tifes de gossos. A més, es dotarà el camí d’elements amb missatges per fomentar els hàbits saludables entre la població.

El comú de Canillo va acollir ahir una nova edició del consell d’infants amb la participació dels alumnes d’11 i 12 anys, que un any més han fet diverses propostes de millora de la parròquia que van ser acceptades per la majoria comunal. Entre els projectes que es van presentar hi ha l’organització de viatges escolars per conèixer la parròquia. Tal com va explicar el cònsol major, Josep Mandicó, la intenció és dur a terme sortides culturals a llocs d’interès de la parròquia, per conèixer els orris, les munyideres o les fargues, elements del patrimoni que “tenim al costat però que no coneixem”. Els més petits també van demanar millores en la seguretat dels camins de l’Obac i del Gall.

La sessió va començar amb un repàs de les propostes de l’edició anterior, com ara les millores previstes en diversos parcs infantils, que també gaudiran de punts de recollida selectiva de residus. Una de les iniciatives més celebrades és que els alumnes podran decorar siluetes d’animals que s’exposaran en diversos punts. L’equip comunal també va donar a conèixer que, a demanda dels infants, es farà una guerra d’aigua al riu d’Incles, prevista per al proper 12 d’agost.

tracking