Reportatge

Reunió de sorpreses

Jornada sardanista a la capital amb una cançó d’estrena creada per a l’ocasió i dedicada a dos membres de l’Agrupació Andorrana.

Reunió de sorpresesXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Badalona, Mollet, Barcelona, Lleida o Organyà són alguns dels municipis des d’on van acudir els assistents de la XV Festa Aplec de la sardana de les Valls d’Andorra. La plaça del Poble es va omplir de persones i colles que ballaven en rotllana. La Cobla Marinada, la Cobla Mediterrània i la Cobla de Ciutat de Terrassa, les tres catalanes, van ser les encarregades d’animar una festa que va congregar unes 500 persones i va estar repleta de sorpreses, va relatar el president de l’Agrupació Sardanista Andorrana, Daniel Pérez.

“Aquest any tenim una sardana d’estrena, que el compositor l’ha creat per a nosaltres i la sentirem avui per primer cop”, va dir Pérez. En Jordi Franco i la Maria dels Àngels Villa són els que es van endur la sorpresa més gran, ja que la cançó, que porta per nom Els pares de la Mariona, la seva filla, estava dedicada a ells. “Els obsequiem amb aquesta sardana pel seu gran compromís amb l’agrupació”, va puntualitzar.

La jornada va estar repleta d’altres sorpreses com la sardana incògnita, en la qual els assistents havien d’endevinar l’autor i el nom del ball. Després van ballar la sardana de les bruixes en la qual es van repartir dues escombres a dues dones i unes altres a dos homes. Quan es va acabar la cançó van rebre un obsequi: “la Rigoberta, la carabassa del programa que feien a televisió espanyola 1,2,3”, va explicar somrient Pérez.

Els amants de la sardana van poder gaudir d’aquest ball al llarg d’una jornada que va començar a les 11.30 i va acabar ben entrada la nit.

tracking