El comú adquirirà un camió per intensificar la neteja dels carrers

La cisterna, amb un sistema de rentat a alta pressió, rondarà els 100.000 euros

El comú adquirirà un camió per intensificar la neteja dels carrersXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú reforçarà el servei de neteja dels carrers adquirint un camió cisterna amb un sistema d’alta pressió per intensificar el rentat de la via pública. Després d’anunciar a principis de mes la contractació de cinc treballadors –tres al Pas de la Casa i dos a Encamp– per cinc mesos, ara la majoria ha decidit fer un pas més per treure la brutícia al carrer. En el marc de les tasques per la confecció del marc pressupostari per a aquest mandat i de la definició d’inversions per a aquest any, la majoria ha decidit que la injecció econòmica més important del departament d’Higiene es destini a la compra d’un camió que costarà entre 70.000 i 100.000 euros i actuarà de dilluns a divendres, uns dies a Encamp i uns altres al Pas de la Casa, de manera rotatòria. Segons va explicar el conseller d’Higiene, Medi Ambient i Agricultura, Aleix Varela, “pel que fa a la higiene hem detectat que era necessari comprar un camió cisterna”. Un vehicle que segons remarca el responsable “dóna complement a tot el servei d’higiene”.

Un complement que a parer de Varela és útil perquè el rentat a pressió és l’únic mecanisme per treure la porqueria més enquistada, com ara de voreres o carrers molt afectades per excrements de gossos. “Ajuda a treure el que no marxa”, il·lustra Varela, el qual considera que completa “les màquines d’escombrar i permet netejar de manera més eficient” ja que actua a les zones més conflictives. Hi ha indrets on “l’escombra no és suficient”, assegura, i per tant l’aparell “reforçarà l’equip de neteja”. Una necessitat que és palpable sobretot al Pas, on s’ha decidit que la màquina d’escombrar hi intervingui de dilluns a divendres –els caps de setmana hi treballaran només els escombriaires–.

La intenció de la majoria és adquirir el camió “el més aviat possible” perquè es vegi aviat als car­rers. Segons va avançar Varela, la voluntat és aprovar l’adquisició de la cisterna a la comissió de neteja de principis de juliol, treure el plec de bases i comprar la màquina a l’agost. “A mitjans d’agost ja podria circular i netejar”, va refermar, reiterant que “el que està clar és que la comprarem perquè és una necessitat i volem millorar el servei”. Tot i que el cost final dependrà de la fórmula triada per formalitzar la compra, es tracta de la inversió més important –rondarà els 100.000 euros– que farà el departament d’Higiene aquest any.

Campanya amb les escoles

Paral·lelament al reforç d’efectius, el comú impulsarà una campanya de sensibilització per conscienar la ciutadania sobre la importància de tenir cura de l’espai comú i no embrutar. Així, serà “una campanya molt important” pel que fa a civisme, va asseverar Varela, que es durà a terme conjuntament amb les escoles andor­rana i francesa per sensibilitzar els més petits de la necessitat de “millorar la realitat del poble i que la gent sigui conscient que és important posar-hi de la seva part”.

Pel que fa a la problemàtica del botellón, que ha suscitat algunes queixes entre els veïns, el conseller va voler deixar clar que “és un tema que ens preocupa” i va exposar que el comú ha mantingut reunions amb la policia i les escoles per buscar-hi solucions. Segons va dir, la corporació destina més patrulles al carrer quan hi ha conflictes puntuals, però va assenyalar que “és un problema d’educació” que passa per actuar també als col·legis.

tracking