La majoria acusa els liberals de donar dades falses sobre el comú

El conseller Aleix Varela assegura que els partits de la minoria “sí que saben el nombre d’empleats que hi ha” a la corporació i nega que n’hi hagi 150 d’eventuals

La majoria acusa els liberals de donar dades falses sobre el comúXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La majoria comunal desmenteix les crítiques dels partits de l’oposició sobre els treballadors del comú. Tant els consellers del Partit Socialdemòcrata com Liberals d’Andorra han denunciat reiteradament, des de l’inici del mandat, que no saben quants empleats hi ha treballant a la casa comuna i han reclamat l’organigrama de la corporació. A més, els consellers liberals, Jordi Troguet i Maribel Lafoz, van acusar dimarts la majoria d’ocultar el nombre de treballadors del comú per “por” de les reaccions dels partits de l’oposició, i van denunciar que hi haurà 150 eventuals aquest estiu que “no sabem si necessitem”. Un extrem que la majoria nega. Aleix Varela, conseller d’Higiene, Medi Ambient i Agricultura, afirma que “parlar de 150 eventuals no és veritat”. “Ni pensar-ho!”, va declarar, tot i que va admetre que comptant els estudiants que es contracten temporalment a l’estiu per a les activitats “potser sí” que es pot arribar a aquest número, malgrat que va justificar que “això s’ha fet sempre”.

Pel que fa al personal del comú, Varela assegura que “sí que saben el nombre de treballadors que hi ha” i que “la informació se’ls passa” des de recursos humans. Els consellers de la minoria “són conscients dels treballadors que tenim”, sosté, i apunta que sense anar més lluny l’àrea de la qual ell és responsable els ha transmès el personal del qual disposen, tot i que no en revela la quantitat. “Saben quants treballadors hi ha treballant al departament d’Higiene. Sí que els ho hem dit”, manté, i insisteix que “les dades les tenen”. “Si van departament per departament els diran quanta gent hi ha i quines són les seves necessitats”, rebla.

“L’organigrama hi és”

En aquest sentit, insinua que les queixes de l’oposició denunciant el desgavell que hi ha en la gestió del personal responen a criteris polítics. “Estan fent molta insistència en aquest tema. Al final sabrem quina és la motivació”, manifesta, alhora que afirma que “l’organigrama hi és”, i hi afegeix que “del departament d’Higiene i Medi Ambient tenen l’organigrama des d’un bon principi”. És per això que conclou que “qualsevol excusa és bona per atacar qui està governant”.

Malgrat reconèixer el retard perquè “de vegades costa més que es faci”, assevera que ja “s’ha fet una fotografia departament per departament”. “Ara s’està acabant de fer l’estudi, que està molt avançat i en breu es facilitarà a la minoria”, va indicar. Així mateix, va argumentar que el quadre permetrà saber “les necessitats que tenim, sabrem exactament on falta i sobra gent”.

Pel que fa als cinc treballadors que s’han contractat per reforçar el servei de neteja al carrer, Varela va adduir que a l’oposició se li “va dir des de bon inici que en aquesta època normalment es reforça el servei”. D’aquesta manera, va remarcar que el d’Higiene és un servei que “és bastant complicat” reforçar a través de mobilitat interna, i va assenyalar que “fins i tot ens costa trobar eventuals”. “Es fan les contractacions justes i sempre motivades. Quan es fa una demanda d’un eventual s’explica”, va reblar.

LIBERALS D'ANDORRA CRITICA LA DESPESA DE QUASI 200.000 EUROS EN "FESTES I FESTETES"

La reunió de poble que Liberals d’Andorra va celebrar dimarts a l’hotel Guillem d’Encamp va servir per denunciar que al comú “hi ha moltes despeses que esgarrifen”. Els consellers del comú, Jordi Troguet i Maribel Lafoz, acompanyats dels consellers generals Jordi Gallardo, Josep Majoral i Ferran Costa, van criticar la despesa de 190.000 euros en “festes i festetes” que –van argumentar– “no tenen cap mena de retorn en la par­ròquia”. “Bé, sí, en forma de brutícia i de soroll”, va reblar Costa, mentre que Lafoz afegia que “fan d’Encamp la parròquia del botellón”. En concret, segons dades facilitades pel comú, les comissions de festes d’Encamp i del Pas de la Casa disposen d’una partida de 190.000 euros que engloben els carnestoltes a les dues poblacions, la festa de poble d’Encamp, les festes majors i el Halloween. El concert de Maldita Nerea que se celebra avui amb motiu de la revetlla de Sant Joan ha costat uns 30.000 euros.

Per altra banda, el conseller Costa va comunicar “el vistiplau” del partit al trasllat del ministeri de Cultura a l’hotel Rosaleda, mentre que va reclamar que les instal·lacions d’Andorra Televisió es traslladin a l’edifici de Ràdio Andorra. “Treballarem perquè tots els representants del comú defensin la idoneïtat de tenir els estudis d’ATV a Encamp”, va anunciar.

tracking