TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Els propietaris es neguen a pagar per acabar l'embelliment de Vivand

Dubten que les contribucions especials s'apliquin de manera justa i vagin a favor de l'interès general

Els propietaris es neguen a pagar per acabar l'embelliment de Vivand

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Associació de Propietaris de Bens Immobles (APBI)està en contra de finançar part de les millores que quedenpendents a l'avinguda Carlemany per acabar l'embelliment de l'eixcomercial. El col·lectiu s'ha mostrat en desacord avui amb les contribucions especials que, segonsassenyala l'ens en un comunicat de premsa, el comú d'Escaldes vol aplicar en alguns espaispúblics de la parròquia.

Segons exposa l'ens, la corporació hauria previst repercutir"gran part del cost" de les obresals propietaris, aplicant lescontribucions especials previstes al’ordinació tributària comunal. "Des de l’Associació de Propietaris de Bens Immoblesno discutim que aquesta mesura no s’adeqüi a la normativa vigent però sí posem en qüestió que aquesta aplicació sigui justa i equitativa i vagi a favor de l’interès general", han remarcat. En aquest sentit, consideren que l’avinguda Carlemany és innegablement des de fa molts anys una via totalment urbanitzada i equipada amb tots els serveis públics necessarispero consiedeen"molt qüestionable" que lesmillores impliquin un increment de valor dels immobles adjacents. També manifesten que fins a data d’avui, el criteri de qui pagava cadascuna de les obres estava molt clar (en vials de nova creació o de titularitat privada se’n fan càrrec els propietaris i en vials públics existents se’n fan càrrec les administracions) però que lainiciativa introdueix"un precedent molt perjudicial de cara a la resta de propietaris del país" ja que, segonslamenten,partir d’ara"qualsevol administració comunal pot decidir unilateralment executar obres d’urbanització o embelliment dels espais públic i repercutir als propietaris adjacents fins al 90% del cost de dites obres".Alhora, opinen que si d'ara en endavants'obrela porta a que qualsevol administració pugui fer obres i actuacions als espais públics però només hagi de fer front a una fracció de la despes "quedarem exposats a que en qualsevol moment i per una decisió arbitrària se’ns obligui a finançar obres d’embelliment i millora de qüestionable utilitat".

Amb tot, des de l’Associació de Propietaris de Bens Immobles (APBI) es mostrendisposats a obrir un diàleg"constructiu" amb el comú que permeti arribar a una millor entesa sobre com i quan aplicar aquestescontribucions especials.

tracking