Ensurt per la caiguda d'un tros de barana

Un infant va estar a punt de precipitar-se al riu en desprendre’s la protecció. El comú tanca fins dilluns la zona després de reparar la barana

Ensurt per la caiguda d'un tros de baranaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els veïns d’Encamp van viure dijous un important ensurt després que un infant estigués a punt de caure al riu, ja que una part de la barana de protecció que hi ha al passeig de Mojácar es va desprendre. L’incident va tenir lloc al tram del passeig que està obert al públic, just al costat del pont de fusta que dóna accés al Complex esportiu. En conèixer-se la situació, el comú va tallar l’accés a la zona i ahir al matí, segons va explicar el cònsol major de la parròquia, Jordi Torres, operaris de la corporació van reparar la barana i la van tornar a soldar. Ara bé, no es tornarà a permetre el pas fins dilluns, per assegurar que la protecció queda ben fixada.

“No sé el motiu pel qual va caure, però és clar que si va caure és perquè estava malmesa”, va assegurar Torres, afegint-hi que davant d’aquests fets els treballadors comunals van fer una revisió de tot el passeig. “Hem detectat una altra zona, davant de l’hotel Univers, on també s’haurà d’actuar. De moment ho hem senyalitzat perquè la gent no s’hi recolzi i com que no és urgent ho arreglarem la setmana que ve”, va assegurar.

Precisament la reforma i millora del passeig de Mojácar és una de les obres que té pressupostades la corporació per a aquest mandat. I és que des de fa més d’un any el tram de la part baixa de la via, des del Complex fins a l’hotel Pere d’Urg, es va tancar en detectar-se que les bigues que el sustenten estaven molt deteriorades. “Quan es va fer l’estudi a tot el passeig es va detectar un problema estructural a la part de sota, on les bigues estaven oxidades i per això vam tancar. Però a la barana no s’havia detectat cap problema”, va afirmar.

Inversió

Els tècnics del comú estan acabant de redactar el plec de bases per tal de poder licitar les obres de reforma el mes de setembre, que tal com va recordar el mandatari “refaran tot el passeig de nou, tant la solera com les baranes”. Es calcula que la inversió serà d’uns 800.000 euros i es farà en quatre fases. La primera intervenció es concentrarà en el tram que està tancat, ja que és el més malmès. Amb tot, vista la situació Jordi Torres no va descartar que es torni a demanar un estudi tècnic de manera urgent per saber quina és la situació a dia d’avui del passeig. “La veritat és que quan ens van avisar de l’incident ens va sobtar i sortosament no s’ha fet mal ningú”, va puntualitzar, tot reiterant que “pel que han vist els nostres operaris la resta de la barana està bé”.

L’incident, però, va encendre les alarmes dels consellers dels dos grups de l’oposició. El representant de Liberals+Independents, Jordi Troguet, va recordar que “nosaltres ja vam denunciar en campanya l’estat de moltes baranes, teulats, mobiliari urbà, etcètera”, insistint que “si no es fa manteniment a tota la parròquia algun dia tindrem una desgràcia. I ahir quasi va passar, i més amb un nen”. També es va manifestar de manera contundent el conseller del Partit Socialdemòcrata+Independents Joan Sans, tot asseverant que “vam tenir un incident molt greu. Si arriba a ser algú gran es mata”, per afegir-hi que “si el nen no va caure va ser perquè un adolescent el va agafar per la motxilla”.

Informe

Sans, de fet, va insistir en el fet que l’informe que es va demanar durant el mandat passat “deia que les bigues de sota estaven rovellades i que la barana i el passeig pot cedir, i hi ha informes que recomanen tancar el tram entre les escoles i l’hotel Pere d’Urg”. I va retreure que “d’aquell informe en fa un any i mig, el passeig està en molt mal estat i no s’ha fet cap inversió”. El conseller socialdemòcrata també va criticar que “no hi ha cap informe tècnic que certifiqui que la part que està oberta no és un perill”, per la qual cosa des de la formació es defensa que es tanqui “immediatament” el tram comprès entre les escoles i el Complex “perquè si no algun dia tindrem un ensurt i gros”.

D’altra banda, va demanar celeritat en les reformes. “És trist l’estat d’abandonament de la zona. Volem que es faci el projecte d’una vegada i que els diners que destinen a segons quines coses els utilitzin per prioritzar la seguretat dels ciutadans”, va reclamar. També Troguet va insistir que “és prioritària la seguretat del ciutadans. I no sols al passeig”. En tots dos casos es va coincidir a asse­nyalar la deixadesa de la corporació en el manteniment d’algunes zones de la parròquia i es va demanar més atenció.

tracking