Ordino

Aposta pel turisme científic amb un estudi sobre el canvi climàtic

Un conveni amb investigadors catalans portarà voluntaris d’arreu del món

Aposta pel turisme científic amb un estudi sobre el canvi climàticANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra s’obre al turisme científic amb un conveni a diverses bandes que portarà voluntaris d’arreu del món a col·laborar amb un projecte que estudia els efectes del canvi climàtic al Pirineu. Aquest estiu vindran fins a vuit grups al país –aquests dies hi ha el segon– d’entre 9 i 12 membres cadascun. La iniciativa la lidera el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (Creaf), una entitat associada a la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona i la Generalitat de Catalunya que realitza estudis en diferents àmbits relacionats amb el canvi climàtic. Els responsables del Creaf es van posar en contacte amb una ONG nord-americana anomenada Earthwatch Institute, “una fundació que es dedica a buscar projectes de recerca on poder implicar gent de tot el món en el treball de camp”, va explicar Irene Figueroa, investigadora del Creaf. És a través d’aquesta entitat que arribaran els voluntaris.

En concret, analitzaran “la comunitat de flora i fauna i com pot variar en el temps per culpa del canvi climàtic”, va apuntar Figueroa, que va detallar que “la conca mediterrània serà la més afectada” per aquest fenomen, “especialment pel que fa a la munta­nya”. Els treballs es faran durant anys a la vall de Sorteny, Arcalís i la vall d’Ordino.

La iniciativa compta també amb la participació d’Andorra Turisme, que aportarà 7.500 euros per tal d’ajudar a pagar l’estada dels investigadors catalans. Els voluntaris estrangers se sufraguen les despeses i, a la vegada, un o dos dies els dediquen a realitzar diferents activitats turístiques i a conèixer el país.

tracking