Mig miler de castellers es reuniran dissabte a la plaça Major en la Diada dels Pirineus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Castellers d’Andorra seran els amfitrions, dissabte vinent, de la Diada dels Pirineus, que reunirà fins a 500 castellers a Ordino provinents de la colla andorrana, els Pallagos del Conflent i els Minyons de Ter­rassa, que actualment encapçalen la classificació de la temporada gràcies a les darreres actuacions.

Tal com va definir ahir el president dels Castellers d’Andorra, Juli Peña, “serà un cap de setmana casteller total”, ja que seran dos dies d’activitats festives per als participants que començaran dissabte a les cinc de la tarda. Sota el nom de Diada dels Pirineus –és la segona edició, però per primer cop se celebra a Andorra–, es reuniran tres colles castelleres amb l’objectiu que la plaça “es quedi petita” i “quasi no s’hi pugui entrar”. En total, tal com va destacar la cònsol menor d’Ordino, Gemma Riba, es reuniran 500 castellers a qui se li han d’afegir els acompanyants, així com andorrans i turistes que vulguin gaudir de les torres humanes.

Per tot plegat, serà “una de les cites castelleres de l’any” a Andorra, va assegurar Peña, i més tenint en compte que la colla andorrana intentarà “fer la millor actuació” de la seva història. Això sí, de moment, no s’atreviran amb una torre de set i intentaran oferir al públic “una torre de sis, el cinc de sis i un tres de sis per sota”. Qui sí que farà castells de set seran els Pallagos de Conflent.

tracking