Malestar al quart per l'obligació de pagar part de l'impost de societats

El consell aprova els comptes de l’any passat amb un saldo negatiu de 17.250 euros

Malestar al quart per l'obligació de pagar part de l'impost de societatsDiari d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Alguns membres del quart d’Ordino van mostrar ahir el seu mal­estar pel fet que la institució no estigui exempta de pagar l’impost de societats que grava la renda de les persones jurídiques d’acord amb la llei. El fet que els quarts estiguin només parcialment exempts de pagar aquest tribut va provocar les crítiques d’alguns dels dotze representants del consell de les Talles que es va celebrar ahir a l’antic comú de la par­ròquia. Els membres discordants es queixen del fet que la llei no tingui prou en compte les competències i funcions dels quarts, i en aquest sentit consideren que se’ls infravalora en equiparar-los a una associació, sindicat o col·legi professional quan d’altres estaments, com ara el Govern, el Consell General o els mateixos comuns estan totalment deslliurats de pagar.

Tot plegat va provocar que demanessin al llevador, Josep Soriano, que enviï una carta al síndic general, Vicenç Mateu, protestant per aquest fet i demanant que es retiri els quarts de la llista de societats parcialment exemptes de l’impost, a més d’instar a reunir-se amb els quarts d’Ordino i la resta de parròquies. La discussió va tenir lloc en el marc del debat sobre els còmputs anuals que les institucions han de presentar davant del Tribunal de Comptes, fet que també va suscitar algunes crítiques.

Resultat negatiu

El quart va aprovar en el consell de les Talles d’ahir els comptes de l’any 2015, que la institució va tancar amb un saldo negatiu de 17.250 euros, una circumstància que es repeteix any rere any. En total, el saldo bancari que presenta el quart d’Ordino és de 240.000 euros.

El consell de les Talles d’ahir va abordar també la situació de l’Hotel Casamanya, pendent de sortir a concurs. Actualment el quart treballa en l’elaboració d’un plec de bases que ha de servir per donar un nou ús a l’immoble. A més, es van elegir els membres de la nova junta.

tracking