El comú convoca un concurs per contractar un nou agent de circulació

La corporació té una altra convocatòria oberta per poder cobrir una plaça d’oficial

El comú convoca un concurs per contractar un nou agent de circulacióXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Escaldes-Engordany va fer públic aquesta setmana al BOPA l’edicte que obre el concurs per tal de cobrir una plaça d’agent de circulació. Segons va explicar la cònsol major de la parròquia, Trini Marín, darrerament el cos havia patit dues baixes, una per jubilació i una altra per excedència i es va considerar necessari convocar una plaça per a l’escala bàsica del cos. “L’any passat ja va contractar tres auxiliars que estan acabant el seu període de formació i, de fet, s’havia previst la possibilitat de cobrir una quarta plaça. Al final, però, vam decidir deixar-ho per a aquest any”, va detallar Marín, que va remarcar que la partida ja s’havia previst en el pressupost.

No obstant això, no és l’únic procés que té obert la corporació. Una de les darreres baixes que es va produir corresponia a un caporal i la corporació encara té en vigor el concurs intern per tal de cobrir aquesta plaça. Si finalment no s’hi presentés ningú, es podria convocar un concurs extern al qual s’hi podrien presentar agents de la mateixa categoria de la resta de comuns.

Marín va indicar que a hores d’ara Escaldes compta amb un total de 42 agents de circulació, tenint en compte també els oficials i, per tant, un cop cobertes les dues places que estan a concurs el cos d’urbans s’ampliarà fins als 44. Una xifra molt inferior a la seixantena d’agents que hi havia el 2004, però que la cònsol considera que és suficient. “Ells segurament sempre diran que fa falta gent i hem de tenir en compte que estan al servei les 24 hores del dia els 365 dies de l’any, però són suficients”, va afirmar, recordant que és cert que en funció de l’època de l’any hi ha més necessitat o menys. “A l’estiu no és el mateix, ja no hi ha escoles i no necessites els agents a les portes dels centres en les entrades i sortides”, va manifestar, afegint que “també és diferent la situació d’ara que la d’abans. Les parròquies han canviat molt, abans necessitaves més gent a circulació però ara està tot més ordenat, tens semàfors...”.

D’altra banda, la cònsol va recordar la importància que té el fet de poder col·laborar entre parròquies quan es produeixen esdeveniments especials, com per exemple el pas del Tour que hi haurà aquest estiu. “En moments puntuals col·laborem molt amb les altres parròquies”, va indicar, recordant, això sí, que la mobilitat d’agents entre parròquies, malgrat que es dóna, és un dels temes que haurà de quedar clarificat quan es faci la nova llei dels agents de circulació.

NOU REVÉS JUDICIAL PER A LA MÚTUA MÈDICA

El Tribunal Superior de Justícia ha tornat a tombar un dels recursos que havien presentat els agents de circulació contra l’ordinació de creació de la mútua que va impulsar el comú per tal de complir amb la llei del cos. Així, en una recent sentència del Tribunal Superior de Justícia es desestima el recurs d’apel·lació que els agents havien interposat contra la sentència del 21 de setembre del 2015 que avalava l’actuació del comú. El TS dóna per bons els arguments de la resolució anterior i per tant considera que a diferència del que defensen els agents, l’ordinació impugnada no vulnera l’article 36 de la Llei dels agents de circulació comunals. A més a més, també avala que la incorporació a la mútua sigui obligatòria perquè té una finalitat de caràcter públic. Ho defensa citant una sentència del Tribunal Constitucional.

tracking