L'aigua de la presa de Ràmio evita el tall

La mesura va permetre reduir el nivell de terbolesa del riu Madriu, que havia obligat a tancar l’accés al dipòsit

L'aigua de la presa de Ràmio evita el tallARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els veïns d’Escaldes finalment no es van quedar sense aigua. Capesa havia alertat, divendres, que els nivells de terbolesa de l’aigua que baixava pel Madriu eren elevats i que tancant l’entrada als dipòsits pràcticament segur que s’exhauririen les reserves. Finalment, l’aigua del dipòsit va ser suficient i, quan rondava el 15%, es van poder tornar a obrir les comportes i es va poder garantir el subministrament.

Segons les previsions meteorològiques s’apuntava a forts xàfecs per ahir a la tarda que, afortunadament, van ser de baixa intensitat. Els nivells de terbolesa a la zona de Claror eren molt elevats així que, a primera hora de la tarda, es va optar novament per tancar l’accés als dipòsits. Comú, Capesa i FEDA van optar, doncs, per provar un nou sistema que s’estava estudiant: obrir les comportes de la presa de Ràmio, on els nivells de terbolesa eren mínims. La barreja de totes dues aigües va fer que, a l’arribada als dipòsits, els nivells de terbolesa fossin cor­rectes i es pogués, de nou, obrir l’entrada d’aigua.

En tancar edició, després d’emprar aquest sistema, l’aigua entrava al dipòsit amb uns nivells de 7 unitats nefelomètriques (ntu), quan el màxim establert, a l’entrada, se situa entre els 20 i els 25. A partir de llavors, resulta impossible ser tractada.

Les previsions meteorològiques indiquen que aquest matí el cel estarà serè i no hauria de ploure. A la tarda es podrien produir ruixats de baixa intensitat al país. Comú i Capesa, però, es mantenen prudents i no donen el capítol per tancat. Així, encara no volen descartar que es pugui produir algun nou tall al subministrament.

tracking