Arcalís tanca la temporada amb 100.000 euros en positiu

Josep Àngel Mortés es mostra molt satisfet pel balanç ja que recorda que la previsió era de 290.000 euros de dèficit

Arcalís tanca la temporada amb 100.000 euros en positiuFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La bona afluència que ha registrat Vallnord Ordino-Arcalís aquest hivern s’ha vist reflectida en un resultat positiu en el compte d’explotació. L’increment del 14% d’esquiadors fins a arribar als 193.000 i del consum en un 11% ha suposat que l’exercici es tanqui amb uns 100.000 euros en positiu segons va remarcar ahir el cònsol major i màxim responsable de Secnoa en declaracions a COPE Andorra-AD Ràdio. Josep Àngel Mortés es va mostrar “molt content” amb el balanç de la societat, que tot just va acabar de comptabilitzar els números el 31 de maig, ja que va recordar que “la previsió per a aquest anys era finalitzar amb 290.000 euros de dèficit i aquest resultat representa una millora molt important ja que podem dir que s’ha complert el pla de viabilitat”.

Mortés va emfatitzar que aquest tancament suposa un canvi de tendència que va definir com “una fita molt important” per a l’estació ordinenca perquè es deixen d’acumular números vermells i d’ampliar el forat d’endeutament que la societat representa per al comú i que supera els 3 milions d’euros. El cònsol va atribuir aquest èxit a la bona feina de l’equip que lidera Xabier Ajona i va ressaltar que “ens podem felicitar de la tasca que ha fet el nou equip de gestió, que per primera vegada ha completat una temporada sencera, i vull felicitar-los perquè han fet molt bona feina i encoratjar-los que continuïn en aquesta línia que és la bona.”

Bones previsions de futur

El mandatari ordinenc va assenyalar que el canvi de tendència assolit permet “fer una previsió molt bona per a l’any que ve i la llàstima és que tampoc podem fer gaire inversió perquè estem limitats” i va precisar que es faran “petites inversions perquè el client noti la millora en la qualitat de servei que és l’important i el que s’emporta el client”. Segons Mortés, les reformes que s’han fet en restauració i “en la prestació de serveis per part de tot l’equip de col·laboradors ha sigut important, tothom està motivadíssim i això s’acaba transmetent al client que vol que l’atenguin bé i això s’ha aconseguit”.

La dinàmica de treball que es mantindrà a l’estació serà per ara aquesta, amb inversions mínimes dins de les possibilitats “en funció d’on està i de les capacitats que pot oferir que no les podem ampliar”, va indicar el cònsol, que va reconèixer que arribarà el moment que s’hauran de fer grans inversions. Seran les que prevegi el pla estratègic en què s’està treballant per definir la feina de Secnoa els propers 10 anys i que preveu que estigui acabat abans de final d’any. Aquest serà el full de ruta “per saber cap a on volem anar, plasmarà la realitat del que pot absorbir Arcalís i evidentment que s’han de fer inversions en ginys i el pla ha de fixar a quin ritme les podem fer”, va explicar Mortés. Entre els projectes que situa entre les prioritats es va referir a “un telecabina o telecadira des de la zona baixa de l’estació, el que és l’Hortell, per potenciar al màxim la zona de la Coma i és una inversió d’uns 6 milions d’euros que ara és evident que no es pot fer però en el pla veurem de quina forma es pot fer”.

Mortés es va mostrar confiat que aquests projectes es puguin tirar endavant i va apuntar que “si les coses es fan bé i es marca una viabilitat de l’estació i els números són clars els inversors o el finançament es pot trobar i d’alguna forma el trobarem”. Perquè el camí que s’està planificant no compta amb l’entrada de capital privat que si arribés “obligaria a canviar el pla i sempre serà a millor i estarà obert a aquestes propostes que puguin venir”, va especificar.

El mandatari ordinenc va sub-ratllar que “quan hi ha un pla estructurat, si el saps vendre i els números acompanyen, i ara la tendència ha canviat és molt més fàcil trobar inversors o gent que vulgui finançar, en aquests cas els bancs per exemple”. I va afegir que una vegada definit el pla una opció seria convocar un concurs públic o també que s’anés a buscar un soci privat “i si és un banc i finança el projecte és perquè hi creu i si no veu capacitat de retorn no ens finançarà i és una altra fórmula, i les hem d’estudiar totes.”

REFORMULACIÓ DE VALLNORD PER OPTIMITZAR ELS RECURSOS

El màxim responsable de Secnoa no creu que la separació comercial de Vallnord posi en perill la marca, sinó tot el contrari. Així, va defensar que aquest model que “s’ha formalitzat ara però que ja ha funcionat aquest any” dóna facilitats per comercialitzar Pal-Arinsal i Ordino-Arcalís “d’una forma diferent amb les seves especificitats”, i va recordar que la decisió s’ha pres de forma consensuada i suposa “reformular Vallnord amb noves estratègies i encabir a més de les estacions, que són diferents, altres productes i serveis en l’àmbit cultural i per atreure turistes”. Mortés va remarcar que Vallnord “té una estructura muntada fa anys per mancomunar serveis i és una marca molt potent que no volem deixar caure ni des de la Massana ni des d’Ordino”, i que el nou model de funcionament “és una forma intel·ligent de potenciar-ho tot, aprofitant el màxim de sinergies i optimitzant al màxim els recursos, i li volen donar molta més força”. I va incidir que els dos comuns treballen “completament alineats i hi ha un 100% de sintonia” per impulsar Vallnord.

tracking