Farré celebra que s'oficialitzi Canòlich amb 'h'

El conseller d’UL respon als crítics que “la majoria de gent” de la parròquia hi està d’acord

Joan Albert Farré a la Diada de Canòlich 2016Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de la minoria Joan Albert Farré celebra que la nova edició del nomenclàtor que està elaborant el Govern hagi inclòs finalment Canòlich amb h de manera oficial. El representant d’Unió Laurediana valora positivament que s’hagi oficialitzat el topònim “tal com demanava el poble”. “Per mi, preval la voluntat del poble, i com que el poble ho vol així ho celebro”, va manifestar, afegint-hi que “cadascú s’ha de sentir còmode amb el que entén que el representa millor”, que en aquest cas considera que és el nom del poble amb hac.

Respecte a les crítiques que ha suscitat l’oficialització que va avançar la setmana passada la ministra de Cultura, Olga Gelabert, i el cap del servei de Política Lingüística, Joan Sans, Farré va dir que “cadascú ho escriu com s’identifica i a Sant Julià s’identifiquen amb la hac”. Així, el d’UL ho va comparar amb els antropònims amb hac, en què els portadors decideixen si posen la grafia o no. “Entenc que és com Sant Julià se sent còmode”, va argumentar en resposta al periodista i traductor Àlvar Valls, que va afirmar que apostar per la grafia era “el triomf de la ignorància” i “una barbaritat ortogràfica”.

“Jo entenc que la majoria de gent de Sant Julià ho prefereix amb hac i per tant em sembla perfecte”, va exposar Farré, que va assegurar que a la parròquia “tot­hom amb qui he parlat defensa que s’escrigui amb hac i a mi em sembla bé”. A més a més, va al·legar que és una qüestió de tradicions: “Els noms de poble han de mantindre la tradició i transmetre el sentiment de la gent del poble i aquí a Sant Julià ens trobem còmodes amb la hac”.

tracking