Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Conseqüències de l'incendi

Sis mesos per a reconstruir la teulada de l'edifici Tiffany's

Els darrers informes descarten danys en l'estructura de l'edifici que es va incendiar el mes de març passat
Teulada de l'edifici Tiffany's després de l'incendi

Teulada de l'edifici Tiffany's després de l'incendi

La teulada de l'edifici Tiffany's després de l'incendi

Fernando Galindo
Actualitzada 30/05/2016 a les 18:19
Els darrers informes sobre l'incendi que el passat mes de març va afectar l'edifici Tiffany's de la Massana han posat en relleu que l'estructura no va quedar afectada i, per tant, ara es procedirà a fer les obres per a la reconstrucció de la teulada, uns treballs que es poden allargar entre cinc i sis mesos, tal com ha comentat el director de Protecció Civil i Gestió d'Emergències, Francesc Areny, durant la compareixença del ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, davant la Comissió Legislativa d'Interior i que ha servit per informar els consellers sobre aquests fets.

Així, segons ha explicat Areny, els responsables de la comunitat de veïns els han informat que l'estructura no va resultar danyada arran del foc i que ara es procedirà a reconstruir la teulada, que serà "lleugera", tal com ha afegit Areny, ja que sembla que una de formigó no seria possible ja que l'estructura no està calculada per aquest material. Serà, però, una teulada que es farà amb mesures contra incendis. És previst que aquestes obres comencin en breu i sembla difícil, tal com ha concretat el director de Protecció Civil, que els veïns puguin tornar a l'edifici mentre es fan aquests treballs.

A més a més d'Areny, també ha donat explicacions el director dels Bombers, Joan Carles Recasens, que ha dit que l'origen va ser a la part de darrere d'un dels àtics i que les causes seran difícils de conèixer. En aquest sentit, Espot ha volgut remarcar que l'origen no és on hi va haver la intervenció dels Bombers el dia anterior als fets i també ha destacat que "ni amb més bombers ni amb més mitjans l'incendi es podria haver extingit abans".

A preguntes dels consellers generals, Areny ha recordat que es van desallotjar 76 apartaments i que les despeses han anat a càrrec de les companyies asseguradores, especialment de la que tenia contractada la comunitat de veïns. Des del Govern es va costejar el reallotjament de 25 temporers que es trobaven fent la temporada d'esquí al país, la qual cosa ha suposat un cost de "menys de 2.300 euros".
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477