Ld'A votaria 'no' a l'acord d'associació tal com està plantejat actualment

Carles Naudi reitera la necessitat de mantenir l’acord duaner i no perdre sobirania

Ld'A votaria 'no' a l'acord d'associació tal com està plantejat actualmentFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El conseller general de Liberals d’Andorra, Carles Naudi, va assegurar que si se celebrés un referèndum sobre l’acord d’associació amb la Unió Europea en el dia d’avui votaria no. “Amb el que hi ha sobre la taula, no. Però esperem que se sumi en positiu i llavors hi puguem dir sí”, va indicar en declaracions a la premsa abans de la reunió de poble que la formació va celebrar ahir al vespre a la Massana.

Els liberals van aprofitar la trobada per exposar el seu punt de vista sobre el pacte d’estat proposat pel Govern i les condicions que ells consideren que hauria de tenir l’acord d’associació que s’està negociant amb la UE. “No tenim por a Europa, però volem avançar d’una manera positiva i cal consens i unitat”, va assegurar. Així, va destacar que la seva formació “diu sí a Europa però mantenint la identitat andorrana i les nostres especificitats i, sobretot, mantenint la sobirania que amb l’acord d’associació que hi ha avui sobre la taula queda limitada”. El conseller general va reiterar que des del seu punt de vista s’ha de mantenir l’acord duaner així com l’acord de circulació de persones tal com està actualment. “Qualsevol altra mesura canviaria la realitat social i econòmica del nostre país”, va dir.

Des de Ld’A es manté que estarien disposats a sumar-se al pacte d’estat si abans s’aconsegueix un consens amb totes les forces representades al Consell General i s’acorden les línies de negociació amb Brussel·les, “cosa que no s’ha fet”. I en segon lloc, va reclamar que es faci un estudi d’impacte, tant pel que fa a la qüestió econòmica com en l’àmbit jurídic, “per fer un inventari de la legislació que tenim i ja està alineada amb Europa i la que no”. Així doncs, “si s’inclouen aquests punts estem disposat a un pacte d’estat”, va afirmar.

Naudí va recordar que “nosaltres no hem dit que sigui necessari un acord d’associació” i va reclamar que es mantinguin les línies de l’Espai Econòmic Europeu. A més, també es va mostrar molt crític amb les condicions de negociació. Va recordar que la Unió ha fet excepcions amb altres estats i considera que la negociació hauria de ser “de tu a tu”.

tracking