Encamp

El comú analitzarà els llocs de treball de funcionaris i d'eventuals

El cònsol major afirma que “en breu” ja es podrà presentar un esborrany de l’organigrama.

El comú analitzarà els llocs de treball de funcionaris i d'eventualsANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Encamp disposarà aviat d’un organigrama que detalli quantes persones treballen a la corporació i en quines condicions. Una mancança que l’oposició ha denunciat des de l’inici de mandat i que ha provocat queixes a les sessions de consell de comú per l’excessiva dependència dels eventuals i el desconeixement que hi ha sobre quants empleats fixos i temporals té la corporació. El cònsol major, Jordi Torres, va anunciar ahir que ja s’han fet totes les reunions amb els caps de cada departament i “tindrem els primers esborranys en breu”. “Probablement a la propera sessió de comú o l’altra ja tindrem un projecte més avançat” d’organigrama, va afirmar en declaracions als periodistes després de nomenar Jordi Martínez Llarden nou interventor delegat del comú arran de la baixa laboral de l’interventor titular.

Malgrat que la minoria havia exigit que es posessin en marxa mesures per optimitzar recursos i afavorir l’equitat entre empleats, Torres va reiterar ahir que “fins que no es tingui aquest primer esborrany les comissions no començaran a treballar-hi”. Llavors “haurem de treballar majoria i minoria per veure quines són les necessitats reals del comú”, va insistir. El PS havia reclamat un reglament de mobilitat interna al qual Torres es va mostrar obert però ho va condicionar a tenir un nou organigrama que defineixi les necessitats de cada departament. A més, el cònsol major va apuntar ahir que amb la nova configuració “s’hauran de fer ajustos o matisos en l’àmbit d’ordinació de la funció pública”. “Alguna modificació legal s’haurà de fer”, va indicar.

L’oposició va rebre amb suspicàcies l’anunci del cònsol. El conseller del PS Pere Marsenyach va posar de manifest que “al cap de cinc anys no pots tindre la foto, l’has de tindre el primer any”. El socialdemòcrata va titllar d’“excusa política” que l’organigrama arribi ara i va assegurar que “hi ha moltes disfuncions en l’àmbit dels recursos humans”. “Aquesta foto de plantilla no me la crec”, va etzibar. El conseller de Liberals d’Andorra, Jordi Troguet, va destacar que l’organigrama arriba quatre anys tard i va deplorar que “per això hem hagut de crear una plaça de càrrec de confiança per substituir l’interventor”. Així, va exigir un cop més que “volem saber la realitat del comú perquè veiem que hi ha molt personal eventual i fins i tot gent contractada per empreses que no consta com a personal del comú”.

EL GRUIX D'INVERSIONS AL PAS DE LA CASA, L'ANY QUE VE

El cònsol major, Jordi Torres, va afirmar que “la inversió forta” al Pas de la Casa es realitzarà “els anys 2017 i 2018” un cop desbloquejat l’acord amb Saetde “aquest any”. Es tracta de les obres que s’han de dur a terme a la part baixa de l’estació, “tot el que és l’obertura de pistes. Mentrestant, va assenyalar que aquest any es farà l’edifici a la zona de debutants de les Abelletes. En aquest sentit, va deixar clar que “Saetde continua fent les inversions malgrat les negociacions, hi hagi acord o no”. Respecte a l’acord, ha comentat que “hi ha punts que són de més fàcil compliment i d’altres de més complicats” i va remarcar que s’està preparant el plec de bases per donar un nou ús a l’edifici de serveis de Grau Roig.

Marsenyach, en canvi, va deplorar que “sembla que lliguem aquestes obres a l’acord d’intencions” i va optar per “buscar una altra fórmula”. “Aquest acord està caducat d’inici”, va dir, i va apostar per “marcar altres bases” perquè si no “anirem a parar a un cul-de-sac”. A més, va valorar positivament el pla d’inversions que Saetde té plantejat al Pas tot i deplorar que “hi ha un problema amb l’acord, que s’ha d’acabar d’estudiar perquè està parat”.

Troguet, de la seva banda, va proposar que la corporació vengui les accions que té a la societat que explota les pistes del Pas de la Casa i Grau Roig. “Si el fet que el comú sigui minoritari porta sempre a enfrontaments amb els accionistes majoritaris, veiem inviable la situació. Potser valdria la pena que reflexionés i que es tregui les accions de sobre si l’únic que porten és perjudici”, va adduir.

tracking