Sant Julià de Lòria

El comú confia que avui l'aigua d'Aixirivall ja sigui apta per beure

UL critica que fins ara el Govern “s’ha preocupat més d’Escaldes que de Sant Julià”.

El comú confia que avui l'aigua d'Aixirivall ja sigui apta per beureArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de Sant Julià de Lòria confia que avui ja es podran aixecar les restriccions de consum d’aigua que tenen els veïns d’Aixirivall i de la urbanització Prat del Riu des de fa una setmana. Malgrat que des de la corporació es va informar ahir que l’aigua ja havia perdut la terbolesa, es va mantenir la recomanació de no beure’n perquè s’està pendent de rebre els resultats de les analítiques que es van dur a terme i que han de determinar si l’aigua és potable.

Des del grup de la minoria comunal, el conseller d’Unió Laurediana (UL) Rossend Duró, va explicar que des de la majoria no se’ls ha donat cap explicació de com s’havia gestionat la situació i va criticar l’actuació del Govern. “En aspectes com aquest, en què el comú no és l’únic culpable, el Govern també s’hi hauria d’implicar”, va explicar, remarcant que “Sant Julià també és part d’Andorra i he vist al Govern més preocupat per Escaldes que per Sant Julià”.

A més, el conseller considera que el pressupost comunal hauria d’incloure una partida, “que crec que hi serà i si no ja ens encarregarem que hi sigui”, per tal d’arreglar les captacions. “Més que captacions noves, calen captacions amb condicions, apartades del llit del riu”, va indicar, remarcant que la parròquia no té un problema d’abastiment d’aigua, sinó que el problema rau en els sediments que arriben a la captació. Duró va indicar que fins que no es va produir la tempesta de l’estiu passat “mai havia passat” res similar, però que ara, fins que no s’assentin els sediments a la zona de Claror, quan hi hagi episodis de pluges importants hi ha moltes possibilitats que l’aigua arribi tèrbola.

D’altra banda i pel que fa als veïns afectats, va indicar que “veiem que estan neguitosos, però també són conscients que és un imprevist i que en principi es treballa per solucionar-ho com abans millor”.

tracking