x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
La seca, la meca i...

Intel·ligència Artificial

Actualitzada 08/05/2023 a les 06:03
Heu provat això de la intel·ligència artificial? Fet i fet segur que sí, perquè en el nostre dia a dia estem envoltats d’assistents digitals i ginys que automatitzen la feina que fins no fa gaire fèiem els humans. D’un temps ençà, no saludem la caixera del súper mentre ens demana la targeta client, sinó que entaforem les coses dins la bossa mentre nosaltres mateixos les anem passant -ben aplicats- per l’escàner del codi de barres. Quan va ser la darrera vegada que vas preguntar una adreça? Avui ja no cal parlar amb estranys. El telèfon ens diu quin trencall hem d’enfilar. De fet, sovint ens recorda que som lluny o a prop de casa, i ens recomana una o altra ruta per evitar el trànsit dens o un accident. Els assistents personals ens donen informació, ens posen música, tanquen els llums o engeguen el forn. La internet de les coses és cada cop una taca que esquitxa més la nostra vida diària fent senzilles les tasques més rutinàries. Ara també arriba per crear continguts. Diverses eines s’estan fent fortes, i amb quatre paràmetres t’enllesteixen una redacció de cinquanta pàgines sobre la petjada del gall de bosc al Pirineu. En un no res. De fet, darrerament, som molts els que hem provat de fer servir unes eines que van millorant a grans passes però que – com les imatges generades per ordinador- sempre tenen un regust. Un regust no humà. Suposo que aquesta és la gràcia, i probablement el darrer que ens queda. Ser capaços de tenir aquell jenesaisquoi i prou pensament crític per detectar un text redactat correctament amb una tirallonga d’obvietats i un punt d’absurd. És el que ens queda.
  • #4 Ja ja ja
    (08/05/23 16:57)

    Doncs tindrem un bon mal de cap per fer pencar la gent fins els voltants dels setanta si per un altre bàndol tot serà inteligencia artificial, que vagin pensant els governants com mantenir milions de persones que perdran la feina. Ami lo que si me consola és que com aquí portem 20 anys de retard encara ens falta uns quants dies tenin en compte que ni paypal funciona, vamos! Que encara no tenim la inteligencia normal al dia com per pensar amb l'altre. Crec que ven portada aquesta inteligencia pot ser bo però cuidado que pot aniquilar al propi ser humà

    Respondre
  • #3 Jociutadana
    (08/05/23 13:35)

    Ara tothom s'omple la boca amb la IA, mireu la película "Juegos de guerra" de 1983 i per fer escrits, ja sigués de cole o d'universitat, anaves al "Rincón del vago". No es nou, només que ara li han canviat el nom.

    Respondre
  • #2 Iluminatis
    (08/05/23 12:15)

    Quina ment més excepcional   poder i saber opinar de tot i de tots. 

    Respondre
  • #1 Tecnofobia
    (08/05/23 07:13)

    Tard o d'hora, la secció d'opinió la Seca i la Meca serà substituït per la IA, per la mateixa regla de tres, premsa, política, banca, ensenyament i cultura seran gestionats per aquesta.

    Respondre
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts