TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

La tribuna

Victòria Jiménez i Andorra

La tennista és una de les millors projeccions que podem tenir com a país

Creat:

Actualitzat:

La setmana passada el Diari d’Andorra informava de la subvenció rebuda per Victòria Jiménez Kasintseva per part de la Federació Andorrana de Tennis: 150.000 euros que també inclouen l’import de la beca del programa Alt Rendiment Andor­ra (ARA).

La tennista andorrana, posicionada en el número 172 de la WTA, disputarà pròximament el Mutua Madrid Open i un parell de torneigs més abans de participar a les rondes classificatòries de Roland Garros, el torneig per excel·lència de terra batuda.

Victòria Jiménez, amb 17 anys, és, sens dubte, més que una promesa, una de les millors tennistes del món, i tan sols té per davant, en el rànquing de la WTA, tres tennistes de la mateixa o menor edat. La txeca Brenda Fruhvirtova, de 16 anys i número 142; la seva germana, Linda Fruhvirtova, de 17 anys i número 58, i la també txeca Sara Bejlek, també de 17 anys i número 159 de la WTA. Pel darrere, fins arribar a la número 250, trobem un parell més de tennistes amb 17 anys, la suïssa Celine Naef, i la croata Petra Marcinko.

Si tenim en compte la immensa repercussió que en l’actualitat té l’esport de la raqueta i l’evolució de Victòria Jiménez Kasintseva, resulta evident que actualment és una de les millors projeccions que podem tenir com a país.

Hi ha molta gent arreu d’Europa, i a la resta del món, que tan sols tenen una lleugera idea de l’existència de l’estat andorrà, tot això sense comptar els que no n’han sentit a parlar mai.

Si la Victòria aconsegueix els seus objectius i segueix amb la seva progressió ajudarà, i molt, a promocionar el Principat d’Andorra. Tant de bo arribi a la elit perquè si és així Andorra sonarà molt més.

No em considero una persona nacionalista, però em fa molta il·lusió veure la bandereta d’Andorra al costat d’un esquiador, o de qualsevol altre esportista o conjunt que participi en esdeveniments que tenen repercussió.

Atesa la transcendència que té avui en dia el tennis, la projecció de la mateixa Victòria, i la publicitat que dona al país, em sembla molt bona idea que la Federació Andorrana de Tennis i el Govern s’impliquin a subvencionar-la.

Esperem que durant molts anys la puguem veure en directe entre les 50 o 100 millors del món. Arribar a Top 10 és difícil, però la Victòria encara té molt recorregut.

tracking