x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
La tribuna

Aprenem conscientment dels nostres errors?

El món evoluciona amb tanta rapidesa que en edat adulta cal fer alguns reajustaments
Actualitzada 18/03/2023 a les 06:19
El 8 de març ha tingut lloc el Dia internacional de la dona i el 19 el Dia del pare. Pensant en ambdues figures, dona, pare i a la vegada home i mare, i sent conscient de com actua i avança la societat d’avui, m’ha vingut a la ment la pregunta que encapçala aquest article.

Soc molt defensora de la reeducació en edat adulta. Totes i tots hem rebut una educació per part dels nostres pares i mares que s’emmarcava en un moment de la història diferent del d’avui. El món evoluciona amb tanta rapidesa que en edat adulta cal fer alguns reajustaments i actualitzacions a les formes i/o maneres que ens han estat ensenyades, i que sens dubte i en la majoria de casos han estat amb bona intenció.

No obstant això, vist com la societat d’avui gestiona les seves relacions (de tot tipus), l’educació emocional manca, a casa i a l’escola, el que fa que ens equivoquem en perspectiva d’opinió i en comunicació alhora.

Totes i tots cometem errors, però sovint els dediquem poca atenció a aquests errors. Diem: “Casunlolla! Com ha passat això?” i seguim endavant, seguim per la vida amb l’automàtic posat, sense ser prou conscients de la repercussió que aquesta manca de gestió pot tenir, vers tu mateix/a i les persones del teu voltant, i en moltes ocasions sense veure com ho hauríem pogut fer millor, amb els fills/es, amb la parella, mares, pares, amb els i les companyes de feina... i moltes i molts, diuen que sí que aprenen dels seus errors, perquè és el que queda bé i el que s’ha de dir o fer veure, quan realment i simplement ho deixen passar, ho acumulen a la motxilla que duen invisible, com una cosa més sense importància. I aquest, lectores i lectors, és el pitjor error que podem cometre, ja que ens marca un estil de vida, una manera de viure i ser conscients o no, de la nostra vida i el pas per aquesta, i per tant, la satisfacció i benestar que puguem sentir i gaudir.

Aquest mes de març he estat impartint un taller per a dones, que he anomenat Temps per a tu. Jo he compartit i difós eines, recursos i estratègies de coaching per tal que elles entenguin la importància de prioritzar-se, cuidar-se i mimar-se, i a la vegada com poder trobar aquests espais de temps per dedicar-se a elles mateixes, i elles han compartit experiències personals que ens han ajudat a totes a retroalimentar-nos i aprendre les unes de les altres. Ha estat molt enriquidor per a les assistents i per a mi mateixa.

Taller rere taller, no puc sinó confirmar i reafirmar el poder que tenim les dones, la capacitat d’acció i l’habilitat de modelar el nostre entorn perquè la vida avanci i no ens quedem embussades, ni nosaltres ni les persones del nostre voltant, que sovint arrosseguem.

D’acord amb els testimonis que acumulo, acompanyant persones en els seus diferents processos com a coach, puc dir que la dona (o mare en alguns casos) falla en les seves relacions (de tot tipus) en assumir massa responsabilitat, en no sentir-se prou mereixedora o no sentir-se prou bona, és a dir, manca d’amor propi, i l’home (o pare en alguns casos) falla en assumir menys responsabilitat que la dona, i en no interessar-se per assumir-ne més, és a dir, manca de vincle, compromís o esforç. Sortosament, hi ha excepcions, i també hi ha persones que sent conscients d’això es deixen acompanyar per professionals en aquest sector, i mitjançant aquest procés de millora, gaudeixen de relacions i d’entorns més satisfactoris.

En un dels programes de ràdio en els quals participo, he explicat la meva teoria dels quilòmetres de la vida, que us convido a conèixer, ja que sens dubte no us deixarà indiferents i més probablement us hi sentiu identificats/es.

Així doncs, ja siguis, dona, home, mare o pare, et convido a fer-te conscient dels teus errors, a reeducar-te en edat adulta, a destinar temps a les emocions que aquestes equivocacions ens provoquen, i a comunicar amb les persones implicades, si s’escau, el que ha succeït, trobant un equilibri entre els membres d’aquest equip, amb la finalitat de gaudir de relacions sanes, d’estar bé, millor i transmetre-ho així a les noves generacions. For a Better Future –Per un futur millor–.
9
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts