x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
La seca, la meca i...

Alegria a Naturland (II)

Actualitzada 18/01/2023 a les 06:47
En el meu escrit anterior vaig cometre un suposat error, quan vaig assegurar que a Naturland tan sols un accionista (el comú de Sant Julià) aportava diners a la societat (en lloc de fer-ho tots els accionistes). Doncs anava errat, resulta que un altre accionista aportarà diners. I aquest no serà ni mes ni menys que la Mútua Elèctrica de Sant Julià de Lòria. Que al final resulta que som molts residents de la parròquia laurediana. Segons diu un mitjà de comunicació seran 1,4 milions d’ euros, 1,5 segons un altre mitjà. Tampoc vindrà de la diferència, si sobren me’ls poden donar a mi i si falten que no me’ls demanin a mi. De fet, la Mútua Elèctrica invertirà 1,4 o 1, 5 milions per cobrir els aparcaments de l’empresa amb plaques solars i farà aportacions cada any de 50.000 euros per al seu manteniment. D’entrada, em sembla perfecte tot el que sigui estalviar en consum energètic, en energia renovable, en millora energètica, etc. El que no entenc gaire és el significat de la paraula inversió, que segons els diccionaris vol dir utilitzar recursos per obtenir un benefici. Quin benefici? Que no sigui energètic? Naturland serà, doncs, autosuficient a partir d’aquest any en consum d’energia, però no ho paguen ells, ho paguem els accionistes de la Mútua Elèctrica. O bé pagaran un rebut de llum cada mes per la inversió realitzada? M’agradaria molt que algú expliqués d’alguna manera millor tot aquest tema als accionistes de la Mútua que veurem segurament els nostres dividends disminuïts en el cobrament del proper any per culpa de la inversió. De fet, resulta tan evident que Naturland és UL i la Mútua també...
  • #12 Xavier
    (18/01/23 10:53)

    Economia laurediana ... on lliguen els gossos amb llonganisses.

    Respondre
  • #11 Món màgic
    (18/01/23 10:24)

    Normal que els accionistes algún dia vulgueu cobrar alguna cosa… Benvingut al món màgic de Naturland

    Respondre
  • #10 Riure per no plorar.
    (18/01/23 09:10)

    Xavi va dir..
    Que Santa Llúcia et guardi la vista! Espero que tinguis un boc paquet d'accions de Naturland. Solament amb els dividends ja pots viure.

    Respondre
  • #9 GALIFARDEU
    (18/01/23 08:51)

    Així que Sr. Calzina mentres la resta dels mortals, han de pagar més car el rebut de la llum, vostè només pensa en cobrar més dels dividents donats pel rendiment de l'electricitat! I a sobre ho comenta alegrement!
    Quina cara que tè.

    Respondre
  • #8 Interesos
    (18/01/23 08:31)

    Naturland es un gran problema pels Lauredians. Pel que és veu pels políticos no!  … un pou sense fons.

    Respondre
  • #7 Xavi
    (18/01/23 07:54)

    Molt bona feina amb Naturland, continueu així! 
    Ja es veuen canvis en la gestió i evoluciona favorablement!

    Respondre
  • #6 Canòlich
    (18/01/23 07:40)

    Cal esperar que força votants dels Pintat estiguin cansats de veure com el comú cada any fa d'ONG de Naturland -enguany 400.000euros- i també cansats de veure com el comú ha de comprar accions de Naturland -darrerament per un valor de 6.400.000 euros. Es pot derrotar els Pintat a les comunals.

    Respondre
  • #5 Simpatitzant de Desperta Laurèdia.
    (18/01/23 07:28)

    L'afer Naturland es pot encarar des de diferentes perspectives. Desperta Laurèdia el considera, amb gran rigor, sempre globalment, fet que porta a no ser gaire presents als mitjans escrits denunciant els varis punts foscos del parc. Cal una major presència de DL els propers mesos a la premsa. Ja queden pocs mesos per a les eleccions comunals.

    Respondre
  • #4 Laurediana
    (18/01/23 07:15)

    Gràcies Sr. Calsina per, com diuen a un programa de TV3, “posar llum a la foscor.”

    Respondre
  • #3 Ciutadà
    (18/01/23 07:11)

    Cal guanyar les properes eleccions comunals per executar el tancament ordenat de  Naturland. Els 4 anys del Josep Miquel Vila varen suposar un cas clar de “pitjor el remei que la malaltia”

    Respondre
Veure’n més
12
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts